Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Kleinschalig en veilig wonen bij Zorghuis De Groenendael

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De Groenendael is een kleinschalige woonvorm voor mensen die, door de gevolgen van dementie, niet langer zelfstandig kunnen wonen. Onderscheidend kenmerk? Het Zorghuis levert zorg op maat, in een veilige, vertrouwde en reformatorische omgeving.

Ouderen hebben doorgaans een leven achter de rug waarin zij alles zelf hebben kunnen organiseren en vaak ook voor anderen gezorgd hebben. Zij verdienen het om ook dit laatste deel van hun leven hun waardigheid zoveel als mogelijk te behouden en met respect behandeld te worden.

Professionele zorg op maat

“We streven ernaar de regie zoveel mogelijk bij de bewoner en zijn familie te laten liggen. Als het even kan, willen we de leefgewoontes van onze bewoners in stand houden. Ons doel is de bewoner hierin waar mogelijk te volgen. Wij willen een thuisgevoel creëren, dat betekent dus dat iemand zichzelf moet kunnen zijn, met zijn eigen leefgewoontes en rituelen”, vertelt Frank Engberts van Zorghuis De Groenendael.

Binnen De Groenendael draait het om tijd en aandacht voor de bewoners. “Medewerkers passen zich in de zorg zoveel mogelijk aan de bewoners aan, niet andersom. Natuurlijk alles binnen de grenzen van het haalbare, maar de bewoner is altijd ons uitgangspunt.”

Voor het garanderen van een juiste invulling van de medische verantwoordelijkheid wordt de specialist ouderenzorg van IJsselheem ingezet. “Voor gespecialiseerde, deskundige hulp schakelen wij in overleg met de familie en specialist ouderengeneeskunde een psycholoog, logopedist, ergotherapeut, fysiotherapeut of diëtist in.”

Thuisgevoel

Het huis is ingericht als een gewone gezinswoning. “We willen huiselijkheid uitstralen, een thuis bieden. Het personeel werkt vanuit twee huiskamers, die beiden over een open keuken beschikken. In die keukens koken de medewerkers zelf. Ook taken als de was pakken de medewerkers op. Dit zorgt voor een huiselijke, vertrouwde sfeer en een gevoel van verbondenheid. Bewoners kunnen, als zij dat willen, meehelpen in de dagelijkse gang van zaken. De Groenendael wil waar mogelijk een normale thuissituatie bieden”, besluit Engberts.




Wethouder Van den Belt (links) en Liset Vollebregt van de WachtVerzachter.
Zandloper overhandigd aan wethouder Van den Belt als markering start WachtVerzachter Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Livera alweer 5 jaar terug in Kampen en dat wordt gevierd met 5 dagen met 20% korting Partnerbijdrages 15 uur geleden
Afbeelding
Wijkverpleging IJsselheem, werk dat er echt toe doet Partnerbijdrages 15 uur geleden