Afbeelding
Aangeleverd.

Hands in Harmony biedt ‘APK voor lichaam en geest’: massagetherapie

Partnerbijdrages

Mensen zijn vreemde wezens. ‘We zijn zuiniger op onze auto’s dan op ons eigen lichaam’, vertelt massagetherapeut Anja Boons van Hands in Harmony. ‘Doorgaans lopen we bij klachten veel te lang door; met alle gevolgen van dien.’ Herkenbaar, want ooit deed ze het zelf ook. ‘Lichaam en geest gaan samen’, vertelt ze. ‘Iemand met lichamelijke klachten heeft dit veelal gekregen door een optelsom van factoren.’ Dus pakt ze niet alleen de lichamelijke pijnpunten aan. Een massagesessie van meerdere behandelingen bestaat ook uit gesprekken, om zo te komen tot een pijn- en stressvrij leven.

Zeker, Hands in Harmony verwelkomt een ieder die graag een ontspannende massage wil ervaren, maar het liefst helpt ze mensen met pijn. ‘Niets is zo belonend als in tranen te worden gebeld door iemand die eindelijk weer dingen heeft kunnen doen die al zo lang onmogelijk waren.’ Wat voor massages en therapieën biedt ze? ‘Eigenlijk is dat helemaal niet van belang. Ik werk klachtgericht. Ieder mens is anders en daarmee ook de klachten en de manier waarop ik een ieder behandel. De therapie is dus afhankelijk van de persoon en van de pijn die men ervaart.’ Omdat veel lichamelijke klachten stress-gerelateerd zijn, bekwaamt ze zich ook verder als stress en burn-out coach.
Naast haar massagetherapie, gericht op volwassenen, heeft ze zich ook gespecialiseerd in de DORN-therapie, waarbij ze, naast volwassenen, ook kinderen helpt om beenlengte-verschil weg te halen. Ook kinderen die lijden aan sclerose hebben baat bij haar behandelingen.
De laatste tijd helpt ze veel ex-coronapatiënten. ‘Na hun ziekte blijven mensen nog maandenlang met klachten zitten waar ze geen raad mee weten.’ Ook thuiswerkers weten haar te vinden. ‘Door lang door te werken in een verkeerde werkhouding, ontstaan klachten die men vaak te laat erkent.’ Wie nu een serie behandelingen boekt, profiteert tot 1 juni van een aantrekkelijke korting. Meer info: www.handsinharmony.nl.

Door Alex de Jong @ Attest Communicatie