Afbeelding
Aangeleverd

Bouw je droomhuis samen met één of twee andere huishoudens in De Terpen, de nieuwste woonbuurt in Het Onderdijks

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Samen met je (groot)ouders, leeftijdgenoten of vrienden een huis ontwerpen, bouwen en delen? Je huis, tuin en werkplaats delen met mensen met een gezamenlijke passie? Of met medebewoners die net als jij een zorgbehoefte hebben? Het kan op de Eigenwijze Terp, een kavel van 1.100 m2 midden in De Terpen, de nieuwste woonbuurt binnen Het Onderdijks. Nergens anders in Kampen is dit mogelijk. Een unieke kans dus! Inschrijven kan tot 1 juni 2021. 

Het is voor het eerst dat er in Kampen een kavel aangeboden wordt waar twee of drie huishoudens samen één inschrijving en één bouwplan in kunnen dienen. Een kans bij uitstek voor kleinschalige initiatieven die aansluiten bij nieuwe woontrends zoals co-living: een vorm van gemeenschappelijk wonen waarbij je zelfstandig woont, maar verschillende voorzieningen onder hetzelfde dak deelt. 

Bouwen op de Eigenwijze Terp
De grond van de Eigenwijze Terp wordt gemeenschappelijk eigendom. Als voorwaarde geldt dat de woningen zich onder één dak bevinden en er minimaal drie gemeenschappelijke ruimtes zijn. Het huis is van alle kanten te zien en moet daarom een echte eyecatcher zijn. De gezamenlijke inschrijvers zijn verplicht om de eerste drie jaar zelf op de Eigenwijze Terp te wonen. Op www.eigenwijzeterp.nl staan alle criteria, het inschrijfformulier en overige informatie over de kavel en bijbehorende inschrijfprocedure.

Inschrijven
Inschrijven op deze unieke kavel kan tot 1 juni 2021. Projectwethouder Albert Holtland: “Je schrijft je dus niet alleen in, maar met in totaal twee of drie huishoudens. Het is de bedoeling dat je samen één ontwerp bij een architect en een bouwer neerlegt. Schrijf je je in, dan wordt eerst gekeken of je plan aan de gestelde criteria voldoet. Je hoeft nog geen architect in te schakelen. Het doel is vooral dat je met je mede-inschrijvers nadenkt over wat je wel of juist niet wil. Alle neuzen moeten dezelfde kant op staan. Dat is belangrijk, want een kavel kopen is een grote stap. En al helemaal als je dat samen met anderen doet. Persoonlijk, maar ook juridisch ga je een avontuur aan. Zo zit de koopovereenkomst anders in elkaar dan bij een ‘normale’ kavel en moet je bijvoorbeeld een Vereniging van Eigenaren oprichten.” 

Loting
Op 15 juni 2021 vindt de loting plaats bij de notaris. De winnaar krijgt zo snel mogelijk bericht. Ben jij de gelukkige, dan krijg je een optie toegewezen en kan het ontwerpproces starten. Je kunt dan samen met je mede-inschrijvers het plan werkelijkheid maken. Samen met een stedenbouwkundige van de gemeente en je mede-inschrijvers neem je de plannen door. Je hebt vier maanden de tijd om samen tot een goedgekeurd ontwerp te komen. www.eigenwijzeterp.nl