Afbeelding

16 bedrijven bij Oostwalbotterrace

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Kampen is rijk aan tradities, waarvan een aantal nauw verbonden is met het visserijverleden. Een daarvan is de Oostwalbotterwedstrijd, die nu voor de 21e keer plaatsvindt.

Botters uit plaatsen rondom de voormalige Zuiderzee gaan zaterdag 27 juni de strijd aan om de eerste plaats. Op de botters varen bedrijven mee, die zowel uit Kampen als de wijde omtrek komen. Op het hoogtepunt in het 21-jarig bestaan deden er ruim 35 botters en bedrijven mee. Voorzitter Tjiebe Hennephof: "We zijn er trots op dat we dit evenement voor de 21e keer organiseren en dat we een enthousiaste groep vrijwilligers hebben die dit mogelijk maken."
In de loop van vrijdagmiddag komen de botters aan in de Buitenhaven. Het evenement begint vrijdagavond met een schouwing van de botters. In de feesttent op de Koggewerf spelen No Brakes en Jac Ruiten. Zaterdag 29 juni vanaf 10.00 uur varen de botters langs het stadsfront, waarna zij koers zetten richting het Ketelmeer. De wedstrijd begint om 12.00 uur. De botters worden vanaf 16.30 uur weer verwacht in de Buitenhaven. De artiesten Jac Ruiten en Bertus Krabbe staan vanaf 16.00 uur op het podium op de Koggewerf. De festiviteiten zijn voor iedereen gratis toegankelijk. De dj's Leon en Black Jack draaien zaterdag 27 juni vanaf 21.00 uur muziek uit de jaren '80 in de feesttent op de Koggewerf. In de dresscode ?black and white' kan er volop gedanst worden. De toegangsprijs is 10 euro inclusief 2 consumpties. De toegangskaarten zijn 's avonds 27 juni verkrijgbaar op de Koggewerf. De organisatie van de 21e Oostwalbotterwedstrijd is in handen van de Stichting tot behoud van Kamper Botters. Rotary Kampen is al vanaf de eerste Oostwalbotterwedstrijd actief bij het verzorgen van het schippersontbijt.