Afbeelding

Beach Kampen wil blijven groeien

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)
KAMPEN ? De organisatie van Beach Kampen kijkt zeer tevreden terug op de derde editie. Beach Kampen trok veel deelnemers en publiek en dat biedt vertrouwen voor de toekomst.

a enkele weken hard werken is de fut er wel even uit bij organisator Bas Diender. ?Of we verder gaan met het evenement. Ik moet er nu even niet aan denken?, lacht Diender. ?Ik lig even met de voetjes omhoog, maar we kunnen er niet omheen. We hebben zoveel positieve reacties gehad.?

Volgens Diender was de derde editie, die plaatsvond van 5 tot 15 juni, een groot succes. ?We hadden veel sporters, tussen de vijfhonderd en zeshonderd. En er kwamen ook veel mensen kijken. We hadden banken en loungesetjes neergezet. Dat viel in de smaak. Veel mensen bleven hangen.? En dat alles was ook goed voor het financiële plaatje. ?Vergeleken met vorig jaar zijn we er qua omzet een stuk beter uitgekomen. We kunnen nu meer voor onszelf zorgen. Dit is een kostbaar evenement. Het liefst willen we onszelf bedruipen, maar we zijn sterk afhankelijk van sponsoren. We krijgen geen subsidie van de gemeente. Ik hoop dat daar verandering in komt. Ik wil benadrukken dat we blij zijn met de hulp van sponsors, verenigingen en de gemeente.

Dit jaar werden dezelfde activiteiten aangeboden als bij de tweede editie. Diender is blij met de hulp van de verenigingen. ?Sporten als hockey en korfbal zijn door de verenigingen zelf georganiseerd. Wij kunnen dat niet behapstukken. Wij staan open voor nog meer deelnemers. Wat mij betreft gaan we nog meer doen en het evenement verder uitbreiden. We hebben al een verzoek binnen gekregen om iets met paarden te houden. Prima. Dat kan op de laatste dag. De tennisvereniging wil ook graag actief meedoen. Ik vind het goed. Ik wil er best nog een week aan vast plakken, maar zover is het nog lang niet.?

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 3 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 15 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 16 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen gisteren
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57