affiche online-concert
affiche online-concert eigen ontwerp

Passie- en Paaskoralen vanuit de Bovenkerk

Ingezonden Ingezonden

Organist Harm Hoeve maakt in deze tijd gebruik van de moderne techniek om u toch te kunnen laten genieten van een concert. Op Witte Donderdag, 1 april, speelt hij vanaf 20:00 uur op het beroemde orgel van de Bovenkerk in Kampen een online-concert met bekende lijdens- en opstandingsliederen. Door af te stemmen op het YouTube-kanaal van Harm Hoeve kunt u via uw beeldscherm thuis luisteren en kijken. Het concert blijft een aantal weken online, dus u kunt ook op een ander moment inschakelen.

Het eerste deel van het programma bestaat uit indringende liederen over het lijden van de Here Jezus. Zo speelt Harm Hoeve onder andere Psalm 22, ‘Leer mij o Heer Uw lijden recht betrachten’, ‘O Hoofd vol bloed en wonden’ en ‘Mijn Verlosser hangt aan ’t kruis’. Bij de tweede helft gaan alle registers open, want dan worden liederen gespeeld over de opstanding van Here Jezus uit de dood: “Daar juicht een toon’, ‘U zij de glorie’ en ‘Christus onze HEER verrees’.

De koralen worden in een toegankelijke stijl ten gehore gebracht met bewerkingen van  Jan Zwart, Willem Hendrik Zwart, Feike Asma, Dick Sanderman en de concertgever. De Bovenkerk is de plek om deze koralen te laten horen. Het orgel in deze kathedraal beschikt over een groot palet aan klankkleuren. Het instrument kan heel ingetogen klinken, maar heeft ook een imposant volle werk wat heel jubelend en feestelijk kan klinken.

Afbeelding
Eerste plekken Vrijmarkt IJsselmuiden al gereserveerd Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Het Qu&Du (dok) concert in de Burgwal (3 foto's) 3 foto's instagram 9 uur geleden
Afbeelding
COA vraagt vergunning aan voor opvang 'Kamper' ontheemden aan Hilbert van Dijkstraat Algemeen 12 uur geleden