Afbeelding

Sterk seizoen Hellendoorn beloond met plaats op WK

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - Tiny Hellendoorn heeft zich met haar goede prestaties dit seizoen weten te plaatsen voor het WK Master Atletiek in Lyon. De atlete van AV Isala ?96 zal deelnemen aan het kogelstoten, discuswerpen en de vijfkamp.

Afgelopen weekeinde kwam Hellendoorn in actie op het NK Master Atletiek in Zierikzee. Ze kwam in actie op drie werpnummers.

Zowel bij kogelstoten als het discuswerpen behaalde ze goud. Bij kogelstoten kwam ze tot een afstand van 11.26 meter en bij het discuwerpen haalde ze 31.17 meter. Op haar minste onderdeel, het speerwerpen, slaagde ze er in om zilver te behalen met 25.79 meter.

Medaillewedstrijd pupillen
Voor de pupillen van AV Isala ?96 stond er in Epe de tweede medaillewedstrijd op het programma. De Kamper vereniging deed mee met 33 pupillen. Bij de mini-pupillen werden vier onderdelen afgewerkt (40 meter sprint, hoogspringen, balstoten en de 600 meter). Lars Hansman won overtuigend bij de jongens. Hij won drie van de vier onderdelen.

Mika van Mierlo was succesvol bij de jongens pupillen A1. Hij eindigde als tweede op de 60 meter, eerste bij het hoogspringen, tweede bij het kogelstoten n derde bij het discuswerpen. Dat leverde hem uteindelijk een tweede plaats op.

Deze klassering was ook weggelegd voor Celena Knol bij de meisjes pupillen B. Ook zij was goed op alle onderdelen met een tweede plaats op de 40 meter en een derde plek bij het verspringen. Op 1000 meter kwam ze als tweede over de streep.

Soufian Tamrouti sleepte een derde plek in de wacht bij de jongens pupillen A2. Hij zette een pr neer bij het hoogspringen, goed voor een tweede plek. Bij de afsluitende estafettes voor A-pupillen jongens behaalde Isala de eerste en tweede plaats.