IJsselheem helpt bij vragen over de zorg

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

"De zorg in Nederland verandert. Dat roept vragen op bij mensen. Misschien ook bij u." Op vrijdag 19 juni van 14.30-17.00 uur houdt IJsselheem een informatiemarkt in de Leuke Hanzestad aan de IJsseldijk 12. "Daar kunt u met uw vragen terecht. IJsselheem vindt geen vraag over de zorg te gek."

Er staat een team van deskundige medewerkers klaar om u te helpen bij uw zorgvragen. Daarnaast kunt u een test doen en proberen hoe hulpmiddelen werken. Er is ruimte voor activiteiten, gezelligheid en ontmoeting. Vrije toegang en gratis parkeren. De informatiemarkt is bedoeld voor ouderen en hun familie uit stad en ommeland van Kampen en IJsselmuiden. Ook mantelzorgers en vrijwilligers zijn welkom. Wie de markt wil bezoeken kan ook de (klein)kinderen meebrengen. Voor hen is er een speeltuin en oppas.

Met welke vragen kunt u terecht?
U kunt terecht met vragen over wijkverpleging & thuiszorg, zorg & wonen, eten & drinken, fit blijven & vergeetachtigheid, hulp & behandeling, daginvulling & gezelligheid, verzekering & financiering. Het kunnen heel concrete vragen zijn als:
Vader wordt vergeetachtig. Wat nu? Hoe regel ik hulp bij het huishouden? Hoe kan ik het huis veiliger maken?
Moeder is veel alleen. Is er een oplossing? Ik kan niet meer zelf koken. Wat nu? Hoe regel ik een scootmobiel?
De mantelzorg wordt zo zwaar. Kan vader ergens logeren? Wat krijg ik vergoed?

Iets anders waar u mee zit? Kom ermee. Er zijn gesprekstafels aanwezig waar u één op één met een medewerker kunt spreken. Uw privacy is daarbij gewaarborgd. Waar mogelijk krijgt u meteen antwoord. Als uw vraag meer tijd nodig heeft om het antwoord uit te zoeken, krijgt u de volgende dagen persoonlijk antwoord.

Wat is er te doen?
Tijdens de informatiemarkt kunt u uw bloeddruk laten meten. Daar krijgt u een deskundig advies bij. Er staan scootmobiels, een duofiets en rolstoelen om uit te proberen. Indien u wenst krijgt u persoonlijk advies erbij. Ook kunt u ter kennismaking meedoen aan activiteiten zoals deze ook op de locaties worden georganiseerd voor senioren. Wie belangstelling heeft, kan een ritje maken met de IJsselheembus naar één van de locaties. In Myosotis, de Vijverhof, Amandelboom of Margaretha in Kampen of Maarlenhof in IJsselmuiden zijn rondleidingen.

Genieten en winnen
Er is ruimte voor ontmoeting en gezelligheid. Bezoekers van de informatiemarkt kunnen bovendien genieten van een speciaal IJsselheem koffie- of thee complet. Er is kosteloze een verloting. Daar kunt u een bon winnen voor de kapper, een koninklijk diner, een beweegpakket, deelname aan activiteiten of een logeerdag.
Meer informatie? Bel (038) 4257707.