Afbeelding

Full color gaat voor groen

· leestijd 1 minuut Cultuur

KAMPEN - Windmolens, zonnepanelen, fietsen voor energie, een strobaal als toilet; het Full Color Festival slaat een nieuwe weg in. In opdracht van het festival heeft het Kamper evenementenbureau Groev het festival onder de loep genomen en in een milieubewust jasje gestoken. Groev zet zich in voor vergroening van evenementen,

Duurzaamheid is een ontwikkeling waarmee het festival graag vooroploopt en voor de twinstitge editie staat dan ook een vergroend festival op het programma.
Groev is aan de slag gegaan met een aantal speerpunten op het gebied van de festivalorganisatie, zoals eten en drinken, afval, water en energie, mobiliteit en communicatie. Hiervoor is een duurzaam advies uitgebracht voor de organisatie van het festival. 

Powermanagement
Hoe zie je dit terug op de dag zelf? Een deel van de cateraars werkt biologisch: van worstenbroodjes, hamburgers tot aan aardappelspiesen en van ijs en speciaalbier tot aan koffie en thee. Daarnaast zijn er toiletten waar het gebruik van zaagsel in plaats van kraanwater ervoor zorgt dat het milieu minder belast wordt. Een powermanagement systeem en E-saver zorgen ervoor dat het festival tot 70 procent minder energie gaat verbruiken. ?En als je dan ook nog hard gaat fietsen in onze energiecentrale, kan je dit nog meer terugdringen?, aldus de organisatie.
?Geniet van de omgeving, het eten en drinken, de activiteiten en de muziek. Dat is het doel van het festival. Als we daarnaast ons afval scheiden en netjes omgaan met de omgeving, dan zorgen we samen voor een onvergetelijk festival dat een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achterlaat.?

Het Kamper bedrijf Groev kan ingeschakeld worden als bijvoorbeeld een evenement, festival, of bedrijfsuitje vergroend moet worden. Ook kunnen zij de organisatie overnemen. Kijk voor meer informatie op: www.groev.nl.