Afbeelding
ijsseldeltaprogramma.nl

N306 Drontermeerdijk 29 april open voor verkeer

Algemeen

DRONTEN - De werkzaamheden aan de Drontermeerdijk zijn bijna afgerond. De dijk is aangelegd op de nieuwe hoogte en daarmee waterveilig voor de komende 100 jaar. De nieuwe hoogte is bijna 3 meter hoger geworden. Naar verwachting gaat de weg op donderdag 29 april aan het eind van de dag open, ook voor verkeer. Heemraad Tom Vereijken opent de versterkte dijk en nieuwe N306.

Hierna moeten nog een aantal werkzaamheden op de Drontermeerdijk worden uitgevoerd, zoals het zaaien van een bloemrijke grasmat en het aansluiten van de Stobbenweg op de dijk. Tijdens de werkzaamheden aan de Drontermeerdijk reed het verkeer over de tijdelijk aangelegde N306 naast de dijk. Deze weg wordt verwijdert en gedeeltelijk hergebruikt onder de op- en afritten van project N307, direct aansluitend op de Drontermeerdijk. De overdracht van de dijk en de weg naar de beheerders is gepland begin 2022.

Meer informatie over de werkzaamheden leest u op 29 april via de website van IJsseldeltaprogramma.nl en de social media kanalen.