Twee deelnemers genieten van hun kennismaking met tennis bij KJLTC.
Twee deelnemers genieten van hun kennismaking met tennis bij KJLTC. Foto Tennekes

KJLTC wil mensen laten kennis-maken met tennis en padel

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Mensen die graag willen sporten konden zaterdag van 15.00 tot 18.00 uur vrijblijvend kennismaken met padel en tennis bij KJLTC. Zo’n veertig mensen maakten gebruik van deze gelegenheid. De tennisvereniging uit Kampen kijkt tevreden terug.

"De padelbanen zaten helemaal vol. Mensen konden zich voor een uur inschrijven. Eerst kregen ze instructies van trainers van Breakpoint. Daarna konden ze zelf aan de slag, waarbij trainers van Breakpoint rondliepen om tips te geven”, blikt Jelle Oosterhoff, voorzitter van de technische commisie van KJLTC, enthousiast terug. Zo'n veertig mensen kwamen naar het Kamper tennispark. "Dat lijkt niet veel, maar het zijn wel mensen die nog nooit hebben getennist of gepadeld. Ik zie dit als het planten van een zaadje”, aldus Oosterhoff, die benadrukt dat KJLTC meer kennismakingsdagen wil organiseren. "Dan willen we het groter opzetten, maar het blijft wel schipperen. Het mag niet te druk en te gezellig worden. Maar dit soort activiteiten zijn voor ons van levensbelang.”

Volgens Oosterhoff is de tennisbond (KNLTB) bezig met het ontwikkelen van initiatieven voor mensen die niet gebonden zijn aan een vereniging. Een voorbeeld hiervan is de Zomer Challenge. Dit is een compact lidmaatschap, waarbij mensen een aantal maanden vrij kunnen tennissen. "De tennisbond ziet veel potentieel in de groep mensen die wel wil sporten, maar geen lid is van een vereniging.” Een van de initiatieven die KJLTC gaat nemen voor mensen zonder lidmaatschap is de mogelijkheid om een padel- of tennisbaan te reserveren. “We zijn bezig om dat op te zetten. Mensen kunnen gemakkelijk reserveren en betalen via iDeal. De drempel om bij ons te komen sporten, komt zo heel laag te liggen. Ik verwacht dat we hier over een maand online mee gaan. We gaan beginnen met padel. Dat is gemakkelijker om te spelen dan tennis en het is gezelliger. Als het met padel succesvol wordt, gaan we het reserveringssysteem uitbreiden met tennis.”

Volgens Oosterhoff is KJLTC klaar voor een nieuw tennisseizoen. Na de hevige sneeuwval in februari werden de banen geprepareerd. "De tennisbanen liggen er nu fantastisch bij. Ze zijn in jaren niet zo goed geweest, ondanks de sneeuw, vorst en regen. Sinds dat de banen zijn geopend, zitten ze stampvol. We hebben ook een laddercompetitie opgezet, maar daar wordt niet veel gebruik van gemaakt. Mensen twijfelen of ze dat wel moeten doen, of ze zich dan wel aan de regels houden.” Competitietennis zit er voorlopig niet in. "De voorjaarscompetitie, waar veel tennissers naar uitkijken, is al twee keer uitgesteld. Nu is het de planning dat er wordt gestart in juni, maar ook dat wordt lastig. En de padelcompetitie staat ook op de rol voor juni, maar ook daar heb ik een hard hoofd in."

"Dit soort activiteiten zijn voor ons van levensbelang."

Gerard Meijeringh

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.