Afbeelding

Onafhankelijk onderzoek naar toekomst van Heutsz

Cultuur

KAMPEN - De Stichting Stadsherstel Kampen heeft een opdracht verstrekt aan BOEI om op kosten van de SSK een onderzoek te doen naar de mogelijkheid om het Schoolgebouw van het Van Heutsz te behouden en herbestemmen.

Wanneer partijen interesse hebben in de invulling van het Schoolgebouw kunnen ze contact opnemen met Paul Scholten van BOEi via p.scholten@boei.nl.
Na een themabijeenkomst in het stadhuis op 28 april over de toekomst van het schoolgebouw van de Van Heutzkazerne aan de Buiten Nieuwstraat 85 in Kampen, gaf deltaWonen een voorzichtige opening tot het mogelijk geven van toestemming voor het alsnog opstarten van een onafhankelijk onderzoek. Een onafhankelijk onderzoek naar een mogelijke herbestemming van het Schoolgebouw van de Van Heutszkazerne. Het onderzoek dat al heel lang op de wensenlijst van de Stichting Stadsherstel Kampen (SSK).

BOEi is een non-profit organisatie die zich bezighoudt met herbestemmen van industrieel erfgoed. Zij doet dit vanuit verschillende invalshoeken: als ontwikkelaar, belegger of adviseur. Of een combinatie hiervan. De mogelijkheid tot herbestemmen kan op alle soorten gebouwen van toepassing zijn. Van ijzergieterij tot steenfabriek en van kazernegebouw tot scheepswerf. Het maakt hierbij niet uit of deze gebouwen nu beschermd zijn door de overheid of dat het publiek en/of de eigenaar het monument de moeite van behouden waard vinden.