Dubbelconcert CRK Voices en het Holland Koor

· leestijd 1 minuut Cultuur

KAMPEN - In de Bovenkerk wordt dinsdag 23 juni een avond gehouden vol met koor en samenzang op het jaarlijkse, gratis toegankelijke, dubbelconcert van CRK Voices uit Kampen. Deze keer in samenwerking met Het Holland Koor.

Beide koren staan onder leiding van Jan Quintus Zwart. De organisatie: "CRK Voices heeft zich een unieke plek veroverd binnen de veelkleurigheid van koren in Nederland. Meerdere malen zorgden zij voor muzikale hoogtepunten mede ook door wereldpremières van nieuwe composities. Nog veel besproken was de uitvoering van Het Requiem van Bart Oenema op 4 mei 2010 in de Bovenkerk van Kampen, een project dat zeer waarschijnlijk een vervolg gaat krijgen in het buitenland."

De ruim honderd leden van het koor bereiden zich nu voor op een nieuwe cd (2016) en het jaarlijkse advent / kerstconcert. Wat Het Holland Koor betreft: Dit koor met leden uit geheel Nederland repeteert op projectbasis in een drietal locaties in Nederland; Voorthuizen, Hoogeveen en Goes en bestaat uit ruim zevenhonderd leden totaal. Komende oktober hoopt een deel van het koor (250 leden) een concertreis te maken naar Israël. Dit is voor dit koor dan de tiende concertreis naar dit land.

Daarnaast trad het koor op in de USA, Canada, Schotland, Noorwegen, Zuid-Afrika en diverse andere Europese landen. Ook was dit koor veelvuldig te zien op de TV in Nederland maar ook in diverse buitenlandse landen.

Het dubbelconcert op 23 juni in de Bovenkerk te Kampen is niet het eerste gezamenlijke optreden van beide koren. Als afsluiting van een reis naar België door CRK Voices werd al gezongen in het Zeeuwse Kapelle. Nu dus gezamenlijk in Kampen met een afwisselend programma waarbij ook het publiek door middel van samenzang een bijdrage levert.

Beide koren worden begeleid door Harry Hamer en Ronald IJmker die elkaar afwisselen op piano en orgel. Het dubbelconcert op 23 juni in de Bovenkerk in Kampen begint om 20.00 en is gratis toegankelijk. Wel wordt er een collecte gehouden.