Afbeelding

Interreligieuze viering over verbinden

Algemeen

KAMPEN - In de Lutherse Kerk aan de Burgwal 85 vindt op 20 juni om 13.30 uur een interreligieuze viering plaats met als thema 'verbinden'.

De dienst vindt plaats na de Algemene Ledenvergadering van IARF Nederland. Tijdens de dienst uitten verschillende levensbeschouwelijke groeperingen zich over het thema. In een  paneldiscussie zullen  Hindoe-,  Apostolische-, Humanistische-  Bahaï- en  Soefi vertegenwoordigers, ingaan op  het thema. Zij proberen niet alleen een antwoord te vinden op de vraag: wat betekent verbinden binnen mijn organisatie, maar ook op de vraag hoe zij contact naar buiten leggen met andere levensbeschouwelijke stromingen.

Tenslotte verhalen Kirsten Benschop en Rinus van Warven in hun voorstelling 'Dichter bij elk-ander' met tekst en muziek over mogelijke consequenties, als er verbindingen zijn gelegd.

Aanmelden kan via iarfte@xs4all.nl, met vermelding van m/v, voor-, achternaam, plaats en mailadres. Deelname kost 10 euro.

De dienst wordt georganiseerd door IARF. Deze organisatie heeft als doelstellingen het bevorderen van religieuze vrijheid in Nederland, zowel binnen als buiten religieuze organisaties en het ondersteunen van vrijzinnige organisaties en personen die op grond van hun levensbeschouwing in moeilijkheden komen.