Afbeelding
Pixabay

Overijssel heeft meeste topcampings in Nederland

Algemeen

REGIO - “Nederlanders hebben door corona hun eigen land herontdekt en dat is ook in Overijssel goed merkbaar”, aldus gedeputeerde Roy de Witte. Ondanks een slecht voorjaar hebben de campings afgelopen jaar volgens hem toch een redelijk goed seizoen gehad. Ook voor dit jaar ziet het er voor hen positief uit. Steeds meer toeristen weten Overijssel te vinden. 

De Witte: “Als provincie leveren we een bijdrage aan het aantrekkelijk maken van onze provincie voor gasten, bezoekers en toeristen. Samen met ondernemers, onderwijs en overheden zetten we ons daar in Overijssel voor in. Daarom ben ik er ook best trots op dat zoveel campings in Overijssel het predicaat TOPcamping dragen.”

Overijssel raakt meer en meer in trek bij kampeerders en andere vakantiegangers. De meeste campings zijn vanaf 1 april open, vanwege corona zijn er wel beperkende maatregelen. De horeca en het zwembad blijven nog dicht. 

Derde regio

In Nederland zijn er in totaal 55 campings die het predicaat TOPcamping van de ANWB hebben gekregen. Europees gezien is Overijssel de derde regio met TOPcampings. Alleen Catalunya in Spanje en Veneto in Italië hebben als regio net iets meer TOPcampings dan Overijssel.