Afbeelding

Jorik Schuur doet stap terug, maar ervaart Zalk nu al als een warm bad

· leestijd 2 minuten Sport

(door Gerard Meijeringh)
ZALK - Jorik Schuur speelde de afgelopen twee seizoenen met DOS Kampen in de eerste klasse D, maar gaat volgend seizoen namens SV Zalk voetballen in de vierde klasse. Een flinke stap terug. Kortom, een verrassende keuze. De aanvaller geeft tekst en uitleg.

Eigenlijk is het helemaal niet zo ingewikkeld. Hij is een liefhebber. Als je geen plezier meer hebt in het voetbal, houdt het gewoon op. Schuur was het plezier al enige tijd kwijt. Naar eigen zeggen had hij het steeds minder naar de zin bij DOS door verschillende negatieve ervaringen.

Het opnemen van een vakantie begin dit jaar leidde indirect tot een nog grotere afstand tussen Schuur en DOS. ?Door mijn stage kreeg ik alles vrij laat rond. Daardoor kon ik het ook pas laat aangeven bij DOS. Bij terugkomst moest ik met het tweede meespelen. Dat heb ik geaccepteerd.? Groot was echter de verbazing bij Schuur toen hij bij DOS 2 niet in de basis mocht beginnen. ?Ik heb zo'n kwartier gespeeld. Toen was ik teleurgesteld. Vervolgens heb ik bij de TC een gesprek aangevraagd.? Dat onderhoud liet lange tijd op zich wachten. Schuur deed in deze periode helemaal niets bij DOS. Daarna volgde een gesprek met de trainers en werden de ergste plooien gladgestreken. ?We gaan er weer voor', was het credo van alle partijen. Door alle perikelen miste hij maar liefst vijf competitieduels. Pas op 28 maart zat hij weer in de eerste selectie en speelde hij 35 minuten uit bij KHC. Schuur bleef bij DOS 1, maar het onbevredigende gevoel verdween niet. In zijn achterhoofd speelde Zalk, waar hij in zijn voetballoze periode bij DOS één keer meetrainde. ?Ik kreeg meteen een goed gevoel.?

Onlangs besloot hij voor Zalk te kiezen. ?Het is een opeenstapeling van dingen. Na het seizoen 2013-2014 ging er al vrienden van me weg bij DOS. Dat was nu weer het geval. Bovendien vind ik dat ik geen eerlijke kans heb gekregen bij DOS. Bij Zalk heb ik een goed gevoel. Ze wilden me graag hebben. Dat gevoel heb ik bij DOS nooit gehad. Bovendien hebben ze een plan bij Zalk. Ze gaan voor promotie. Dat spreekt me aan. Ik vind dit een mooi project. Het heeft iets sympathieks. Daar wil ik onderdeel van uitmaken. Schuur verloor het voetbalplezier bij DOS, maar geeft wel aan dat hij bepaalde dingen bij DOS toch zal gaan missen. Zoals zijn vrienden en de supporters. ?Die waren tegen mij altijd heel positief en hebben me altijd gesteund.?

Dat hij straks een fikse stap terug moet doen qua niveau maakt hem niets uit. ?Ik wil graag hoog spelen, maar niet ten koste van alles. Ik zie dat als een leuke bijkomstigheid. Ik wil hier in Zalk vooral het plezier in het voetballen terugkrijgen. Zalk heeft een leuke groep en een mooie accommodatie. Wat ik ook mooi vind is dat de mensen je hier gelijk aanspreken. Een warm bad? Zo'n gevoel krijg ik er wel bij.?