Afbeelding
aangeleverd

Snel je cv verbeteren met deze 5 quick-wins

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Ben je al een tijdje op zoek naar een nieuwe baan maar heb je nog steeds niet je droombaan gevonden? Jouw zoektocht naar de ideale functie begint met een goed en professioneel cv. Niets is eenvoudiger om te starten met een handig cv voorbeeld zodat een cv maken een makkelijk klusje wordt. Het cv vormt namelijk de eerste stap naar ander werk en hoe beter jij in je cv laat zien wie je bent, wat je in je mars hebt en wat jouw toegevoegde waarde is voor de werkgever, hoe eerder je kans maakt om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek. Deze 5 quick-wins toveren jouw cv om in een winnend cv.

1. Schroom niet om informatie weg te laten

Kort, krachtig en vooral overzichtelijk. Zo ziet een ideaal cv eruit voor recruiters en werkgevers. Zorg dat de informatie op je cv waarde toevoegt en laat alles wat weinig relevantie heeft weg. Denk aan een baan van 20 jaar geleden die niet van toegevoegde waarde is voor de functie waarop je solliciteert, hobby’s die niet in het verlengde liggen van de gevraagde vaardigheden en eigenschappen, of een zeer gedetailleerde uiteenzetting van werkzaamheden die inherent zijn aan de functie. Toch graag vermelden? Verwijs dan door naar je LinkedIn-profiel of neem een bijlage op in je cv.

2. Test de links in je cv

Heb je links opgenomen in je cv die bijvoorbeeld verwijzen naar je LinkedIn-profiel, andere social media-accounts, je website of je portfolio? Vergeet dan niet om te testen of de verwijzingen ook werken en of ze naar de juiste pagina’s leiden. 

3. Belangrijke details zet je boven de ‘vouw’

Tegenwoordig lezen recruiters een cv meestal vanaf een scherm. Jouw cv is dus waarschijnlijk niet in één keer in zijn geheel te zien voor de lezer. Wat wel te zien is, is de bovenste helft van de A4. Informatie die je boven deze ‘vouw’ plaatst, wordt het eerst gelezen en moet dus meteen de meest belangrijke details bevatten. Interessant genoeg? Dan zal de recruiter ook de rest van je cv willen lezen. 

4. Resultaten en successen die voor je spreken

Een resultaatgericht cv is een cv waarmee je boven het maaiveld uitsteekt. Juist door jezelf te onderscheiden, blijf je hangen in de gedachten van de recruiter én kom je wellicht op de ‘bellen-voor-een-gesprek’-lijst. Benoem resultaten en successen die laten zien hoe succesvol je bent geweest in vorige functies. Denk aan de score van een klanttevredenheidsonderzoek, de behaalde omzet van een project, welke producten je hebt opgeleverd en hoeveel accounts je onder je hoede had. 

5. Hardop voorlezen van je cv

Klinkt misschien gek, maar wil je weten of jouw cv goed leesbaar is dan moet je hem zelf eens hardop voorlezen. Zo hoor je direct of er een goede opbouw inzit, of de zinnen lekker lopen en je haalt spel- en tikfouten er eenvoudig uit.

Met bovenstaande tips maak jij van een ‘gewoon’ cv een winnend exemplaar waarmee je laat zien dat jij de ideale kandidaat bent.

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 12 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen gisteren
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen gisteren
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 28 mrt, 06:57
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57