Lopen voor waterput Gambia

Algemeen

KAMPEN ? Het realiseren van een waterput en het opzetten van een project voor microfinanciering in Gambia. Dat is waar het Ingrid van den Berg om te doen is bij het lopen van de Zwolse Halve Marathon / 4 Engelse mijlen.

De Kampense die op zaterdag meedoet aan dit loopfestijn is daarvoor te sponsoren. Sympathisanten kunnen geld overmaken op bankrekening NL89RABO 0331268973 ten name van I.M. van den Berg onder vermelding van waterput Gambia. Van den Berg: ?Water is één van de eerste levensbehoeften en niet zomaar voor handen voor iedere Gambiaan. Voor de bevolking in een gebied Kitty, in de buurt van Brikama zamel ik geld in voor een waterput. Deze kan hen voorzien van schoon drinkwater en water voor hun akkers.?
Van den Berg vervolgt: ?Daarnaast ben ik bezig met het opzetten van een project voor microfinanciering. Gambianen zijn ondernemers. Wanneer je een rijke familie hebt, kun je starten. Het grootste gedeelte van de bevolking heeft dat niet en kan geen lening via de bank krijgen. Ik werk samen met YEP Africa (www.yepafrica.org). YEP is een Nederlands/Gambiaanse organisatie, die jonge ondernemers helpt om hun bedrijfje op te starten. Zo wordt hen een toekomstperspectief in Gambia geboden en de kans verkleint dat ze via de ?backway' naar Europa komen.?
Voor meer informatie kan men mailen of bellen: gambiaprojecten@outlook.com, tel. 038-750 2470.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 13 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 19 uur geleden