De winnaars van het seizoen 2018-2019
De winnaars van het seizoen 2018-2019 Tennekes

Ook komend seizoen Salverda Topscorers Trofee voor Kamper voetbal

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - Komend seizoen hopen de Kamper clubs de draad weer op te pakken in de competities. Dat geldt ook voor de Salverda Topscorers Trofee. Salverda Bouw heeft de samenwerking met BrugMedia gecontinueerd.

Salverda Bouw is al jarenlang een betrouwbare partner van BrugMedia. In Kampen begon De Brug in het seizoen 2017-2018 met de strijd om de Salverda Topscorers Trofee in het Kamper voetbal. Uiteindelijk mocht Özhan Kardag van IJVV zich de eerste winnaar noemen. In het tweede seizoen ging de winst naar Wilbert Wessels van Go-Ahead Kampen.

Vervolgens gooide het coronavirus roet in het eten. Het seizoen 2019-2020 werd in maart afgebroken. Op dat moment stond Twan Knul van DOS Kampen met 20 punten bovenaan. De competitie werd niet hervat en de KNVB besloot om de competitie als niet gespeeld te beschouwen en alle resultaten weg te strepen. De organisatie van de Salverda Topscorers Trofee besloot om deze lijn te volgen. Er werden geen prijzen uitgereikt.

Dit seizoen ging de competitie al begin oktober in het slot. Allan Bakker van DOS voerde na vier speelronden de ranglijst aan. Evenals vorig seizoen is de competitie niet meer opgestart. Tot groot verdriet van voetballers en voetballiefhebbers. Uiteraard worden er ook dit seizoen geen prijzen uitgereikt.

Clubs en voetballers hopen op betere tijden. Iedereen hoopt dat het komende seizoen de amateurcompetities wel normaal kunnen worden uitgespeeld. Dat is uiteraard ook de wens van De Brug en Salverda Bouw. De samenwerking tussen beide partijen is wederom verlengd, zodat de strijd om de Salverda Topscorers Trofee ook komend seizoen op poten wordt gezet voor het Kamper voetbal. Algemeen directeur Arjan Berends van Salverda Bouw verheugt zich erop. Hij voelt mee met de voetballers die momenteel geen wedstrijden kunnen spelen. “Het duurt allemaal erg lang. Iedereen mist de contacten”, aldus Berends.

Bij de Salverda Topscorers Competitie wordt gestreden om verschillende prijzen. Zo zijn er prijzen voor de eerste drie topscorers en voor de ploeg met de minste tegengoals. De prijzen worden tijdens een speciale feestavond uitgereikt.

Gerard Meijeringh