Afbeelding
Aangeleverd.

Toen kwam de coronacrisis...

· leestijd 2 minuten Algemeen

Dan denk je...16 oktober is nog mooi ver weg! Dan is het virus wel weer verdwenen. Zo erg zal het hier toch niet worden? En als het komt dan waait het vast wel weer over na twee of drie maand. Dat bleek helaas niet zo. Onze trouwdatum stond inmiddels al vast op 16 oktober 2020. 

Van plan B naar plan D

Op een gegeven moment weet je toch dat het anders gaat worden. Je mag geen handen schudden, moet afstand houden, een groot dansfeest zit er niet in. In de zomer kregen we wat meer hoop op een normale bruiloft. De maatregelen werden versoepeld, er mocht weer meer. Samen met de DJ hebben we gekeken of we toch muziek konden gaan draaien of een leuke muziek/bingo quiz konden gaan doen met de gasten. Plan B bleek echter van korte duur. 

Weg feestlocatie, en nu?

De besmettingen liepen weer op in september. De groepsgrootte schommelde de hele tijd. Van 50 personen in de Randstad en een hogere limiet hier bij ons in de regio, tot landelijk ineens maximaal maar 30 personen. Vervolgens moest de horeca om 22.00 uur sluiten, weg feestlocatie. Er was geen plan op te trekken. De dinsdag voor onze bruiloft kwam het heftige bericht dat de horeca de dag erop helemaal dicht zou gaan. Paniek! En nu? Ik ben behoorlijk positief ingesteld maar heb toen wel een paar traantjes weg moeten pinken. Je wilt zo graag dat het de mooiste dag van je leven wordt met veel lieve mensen om je heen en dat lijkt dan ineens helemaal niet meer te gaan lukken. 


Aangeleverd.

De essentie van trouwen

In de maanden voor onze trouwdag hebben Jacco en ik een aantal keren gedacht: Willen we dit wel? Willen we wel op deze manier trouwen? Waarom stellen we de bruiloft niet gewoon uit nu alles er zo anders uit gaat zien op onze dag? Dat leverde mooie gesprekken op. We kwamen steeds weer tot de conclusie dat een groot feest geven met veel mensen fantastisch is maar dat het gaat om onze liefde voor elkaar. Dat wilden we bestempelen, dat was voor ons echt de essentie. We wilden elkaar trouw beloven voor het leven en ons leven samen starten in ons nieuwe huis.

Een dag met een gouden randje

Door alle maatregelen waren onze verwachtingen voor de dag zelf niet heel hoog. Mede daardoor zijn al onze verwachtingen overtroffen en heeft deze dag een gouden randje gekregen. We zijn zo enorm verrast door familie, vrienden en collega’s. Iedereen leefde mee en wilde er echt wat moois van maken voor ons. Met de 30 daggasten, waaronder onze oma’s, hebben we een intiem samenzijn beleefd. Eerst naar het gemeentehuis en daarna naar de kerk. Vervolgens werden we verrast met een grote drive-through op het bedrijf van Jacco. Alle avondgasten en collega’s die onder normale omstandigheden zouden komen hebben we daar gezien. Dat was overweldigend. Daarna nog op een  lekkere afhaalsnack getrakteerd waarop oma zei: ‘Nou, ik dit vind dit net zo lekker als een groots diner.’ Wat wil je dan nog meer? Daarbij scheen deze dag ook nog eens de zon! Een grote zegen!

En als corona voorbij is…

Dan wordt het tijd voor een feestje! Hopelijk kan dat op 16 oktober, wanneer we precies één jaar getrouwd zijn. Niet om wat in te halen maar gewoon omdat het dan weer kan! Het zou zo fijn zijn om weer met familie en vrienden bij elkaar te zijn. Gelukkig kijken we heel dankbaar terug op onze grote dag!

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 3 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 15 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 16 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen gisteren
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57