De eerste editie van de Zalkerloop in 2019 was een groot succes. De organisatie hoopt dat het evenement in 2022 weer op normale wijze kan worden opgezet.
De eerste editie van de Zalkerloop in 2019 was een groot succes. De organisatie hoopt dat het evenement in 2022 weer op normale wijze kan worden opgezet. Foto: Tennekes

Zalkerloop wordt ook dit jaar opgezet als Zalker Challenge

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

ZALK - Ook dit jaar gaat de Zalkerloop niet door. In plaats daarvan organiseert Sportvereniging Zalk, evenals vorig jaar, de Zalker Challenge voor en door Zalkers.

Vanwege het coronavirus biedt SV Zalk ook dit jaar de Zalkerloop virtueel aan onder de noemer Zalker Challenge. In de week van 31 mei tot en met 5 juni kunnen Zalkers de afstanden 1, 5, 10 of 15 kilometer wandelen of hardlopen. Het parcours is gelijk aan dat van vorig jaar.

Deelnemers worden verzocht alleen, met z’n tweeën of in drietallen te lopen en de RIVM-richtlijnen op te volgen. De Zalker Challenge wordt voornamelijk georganiseerd voor de Zalker gemeenschap. Deelname is gratis. “De leden van de sportvereniging hebben ons zo gesteund door contributie te betalen in deze coronatijd. Dan ga je geen geld vragen”, reageerde Ellie Pot afgelopen zaterdag namens de organisatie.

Volgens Pot was het geen optie om de Zalkerloop, die stond gepland voor 5 juni, door te laten gaan. “We hebben het er wel over gehad om de loop naar een andere datum te verschuiven, maar andere organisaties zijn net zo aan het schuiven. Dan krijg je gedoe, dat willen we niet. We wilden wel iets doen, maar dan zonder gedoe. We zijn blij dat we het zo hebben gedaan. We zijn een klein dorp en willen nu geen toeters en bellen met het oog op het risico van besmettingen.”

De Zalkerloop is opgezet om geld binnen te halen voor de festiviteiten van het 50-jarig jubileum van SV Zalk. Vanwege corona is het jubileumprogramma doorgeschoven naar 2022. Geen festiviteiten dus dit jaar.  ”Maar we trakteren onze leden en vrijwilligers op een Zalker Kasteeltje, een gebakje. Onze sportvereniging bestaat dinsdag (27 april) vijftig jaar. Het Zalker taartenvrouwtje, Anja Berghuis ,  maakt die voor ons. Zo kunnen we het jubileum toch samen vieren”, besluit Pot.

Gerard Meijeringh