Anne-Marije van Tongeren
Anne-Marije van Tongeren

Moederdagactie voor het goede doel!!

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

Anne-Marije van Tongeren uit IJsselmuiden loopt 4 juni de halve marathon. Zij loopt voor vrouwen die het slachtoffer zijn geworden van mensenhandel, gedwongen prostitutie en geweld. Samen met zo’n 40 andere deelnemers lopen zij deze dag in Amsterdam de Muskathlon voor Stichting Tot Heil des Volks. Op deze manier willen zij deze vrouwen uit een uitzichtloze situatie halen. Iedere deelnemer heeft als doel €10.000 euro op te halen om met dat geld vrouwen op weg te helpen naar een nieuw bestaan.

‘Het wordt flink afzien, zo’n halve marathon, maar dat valt in het niet bij wat deze vrouwen elke dag moeten ondergaan…’ vertelt Anne-Marije. ‘Ik ben hier hard voor aan het trainen en heb dat er graag voor over!’

Anne-Marije heeft al meer dan de helft van het sponsorgeld binnen, door allerlei mooie acties en hoopt door o.a. onderstaande acties de rest van het geld binnen te halen:

• Op zaterdag 8 mei, de dag voor moederdag, heeft ze met een mooi team een ludieke actie opgezet, waarbij je een bos rozen en een moederdag-baksel op kunt halen en ondertussen wordt je auto gewassen en gezogen. Allemaal voor € 35. Je krijgt een tijdslot van een half uur. In dat halve uur kunnen er 3 auto’s komen Er is gratis koffie of thee en ranja voor de kinderen en wat lekkers erbij. Voor hen is er zelfs een trampoline. Zo kun je er een gezellig uitje van maken! Vanwege de coronaregels moet je je van tevoren wel even aanmelden. Dit kan via muskmoederdagactie@gmail.com. Na aanmelding ontvang je de verdere informatie wat betreft locatie en tijdstip. 

• Tijdens de meivakantie (van 1 t/m 16 mei) kun je je opgeven voor een fiets-rebus-route in IJsselmuiden of een auto-geoache-route in IJsselmuiden – Kampen - Oosterwolde – Elburg. De fietsroute kost € 15, de autoroute € 20 of als combi voor de actieprijs van € 30, inclusief leuke goodiebag! Hiervoor kun je je aanmelden via muskroutes@gmail.com. Na aanmelding ontvang je de verdere informatie wat betreft route en ophalen van de goodiebag e.d.

Natuurlijk kun je ook gewoon een gift overmaken door te googlen op ‘Anne-Marije van Tongeren’. De eerste de beste link stuurt je door naar haar Muskathlon-pagina, waar je je donatie kunt overmaken. Het zou fantastisch zijn als zoveel mogelijk mensen dit mooie doel zouden willen steunen

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.