Afbeelding

Gratis vaarcursus Stichting Kamper Kogge

Partnerbijdrages

KAMPEN - ?Altijd al eens met een historisch schip wind en water willen bedwingen? Om met een helmhout in je hand vanaf de IJssel het befaamde Kamper stadsfront te bekijken? De Stichting Kamper Kogge biedt in de maand juni de mogelijkheid om vrijblijvend kennis te maken met het varen met een maritieme oldtimer?, luidt de enthousiaste uitnodiging van de stichting.


 


?Twee vrijwilligers van de stichting stellen voor dit doel belangeloos hun eigen aken vier dagdelen of avonden ter beschikking. De stichting hoopt op deze manier nieuwe vrijwilligers enthousiast te maken om als bemanningslid mee te gaan varen op korte of langere tochten met de Kamper kogge. Er is plek voor ongeveer tien deelnemers. Opgeven kan via ghoogeveendronten@gmail.com. De cursus is gratis. Een vrijwillige bijdrage voor de Stichting Kamper Kogge is natuurlijk altijd van harte welkom.?


 


?De Kamper kogge is een zo authentiek mogelijk evenbeeld van een handelsschip uit de veertiende eeuw. De vrijwilligers van de Stichting Kamper Kogge zetten zich op allerlei manieren in om het schip in de vaart te houden en zo een bijdrage te leveren aan de cultuurhistorie van de Hanzestad Kampen.


Voor meer informatie zie kamper-kogge.nl.