Afbeelding
archiefbeeld

Broodfonds: sociaal vangnet voor zelfstandigen

Algemeen

REGIO - Een kleine zelfstandige moet er niet aan denken langdurig ziek te worden en dat zaak het lange tijd zonder hem of haar moet doen. Er komt dan immers geen inkomen binnen. Maar weinig zelfstandigen hebben een arbeidsongeschiktheidsverzekering geregeld omdat die erg duur is. Er is echter een alternatief: een Broodfonds. 

In zo’n collectief spreken zelfstandigen af om elkaar te steunen bij arbeidsongeschiktheid. De deelnemers storten maandelijks een bedrag op een eigen rekening. Wordt een deelnemer arbeidsongeschikt, dan ontvangt die van andere deelnemers tijdelijk financiële steun. Een kort filmpje met uitleg staat op www.broodfonds.nl.

De Broodfondsen bestaan nu vijftien jaar, met landelijk 620 groepen waar meer dan 28.000 ondernemers aan meedoen. Voor ondernemers uit omgeving Zwolle is er op 27 mei een online informatieavond op 27 mei. De avond is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een Broodfonds willen starten. Aanvang 19.30 uur. Aanmelden via deze LINK