Gemeentewerf verhuist naar IJsselmuiden

Partnerbijdrages

KAMPEN - De mogelijkheid doet zich voor in IJsselmuiden een nieuwe gemeentewerf te realiseren. Percelen aan de Tasveld worden aangeboden, in ruil voor de oude gemeentewerf van de gemeente in Kampen. Dat heeft de gemeente dinsdag bekendgemaakt.

?De percelen liggen bij de gemeentelijke wijkpost. Voor 1,4 miljoen euro krijgt de gemeente een moderne gemeentewerf, die aan de eisen van deze tijd voldoet. Het voorkomt op kortere termijn bouwkundige aanpassingen en een asbestsanering op de huidige locatie en op langere termijn een dure nieuwbouw.?

Achtergrond

De gemeentewerf aan de Werfweg in Kampen is het onderkomen van de buitendienst weg- en waterbouw en reiniging. De huidige gebouwen zijn meer dan vijftig jaar oud. De gebouwen voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Zij zijn niet geïsoleerd en zij bevatten asbest op het dak en in de wanden. In de nabije toekomst zijn investeringen in de gebouwen nodig.

?Als de nieuwbouw en verbouw is opgeleverd, verhuist de buitendienst weg- en waterbouw en reiniging  van de gemeente Kampen eind 2015 dan wel begin 2016 naar de nieuwe locatie. Hierna wordt de oude gemeentewerf overgedragen?, aldus de gemeente.

Wethouder Martin Ekker licht toe: ?Deze vastgoedruil levert een win-win situatie op. Op deze manier blijft de werkgelegenheid behouden in Kampen en levert de nieuwe locatie een uiteindelijke kostenbesparing voor de gemeente op.?

 

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.