Afbeelding
Foto Tennekes

Nebi Moskee Kampen schenkt Turks brood aan voedselbank Kampen

· leestijd 1 minuut Algemeen

Kampen - De moslimgemeenschap van Kampen heeft vrijdag de voedselbank ondersteund met Turks brood. Het is de maand van Ramadan, die staat voor de islamitische gemeenschap in het teken van delen, saamhoorigheid en liefdadigheid. 

“Het is een bijzondere maand die we goed willen benutten. Toen van een pandemie nog geen sprake was, werden in de moskee voor iedereen iftarmaaltijden geregeld. Met de huidige maatregelen is dit helaas niet meer haalbaar. Daarom zijn vanuit I.S.N. (overkoepelende organisatie van alle moskeeën in Nederland) landelijk verschillende acties gestart. Wij in Kampen hebben besloten om waar nodig brood en bij behoeftige gezinnen voedselpakketten uit te delen”, vertelt Nigar Öztürk namens de initiatiefnemers. 

“In Nederland geeft men vaak niet rechtstreeks aan de armen, maar doen mensen een donatie aan de Voedselbank of in de pot van het Leger des Heils. Dat geld wordt dan weer gebruikt om met Kerst etentjes te organiseren voor eenzamen en dak- en thuislozen. Moslims kennen een soort gelijke traditie. De Ramadan, een jaarlijks terugkomende vastentijd, is bij ons niet compleet zonder gift aan armen zodat ze eten kunnen kopen. In onze cultuur is het vanzelfsprekend om je eten altijd met anderen te delen. Het is zelfs een belangrijk onderdeel van de religie”, vertelt Öztürk.

De initiatiefnemers verwijzen naar profeet Mohammed. Hij vertelde dat je pas een ware gelovige bent, als je voor een ander wenst wat je voor jezelf wenst. “Het maakt niet uit of je gelovig bent of niet. Zowel gelovige mensen als niet-gelovige mensen hebben behoefte aan saamhorigheid en de wens om er te zijn voor de ander en goed te doen. Door dit gebaar aan de voedselbank hier, willen wij als moslimgemeenschap onze liefde voor de medemens uitdragen vanuit ons hart en ons geloof niet alleen voelen, maar ook in de praktijk brengen”, besluiten de initiatiefnemers

Afbeelding
Afbeelding
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 11 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 19 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
Afbeelding
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05