Afbeelding
Foto Tennekes

Hanzeluiden welpen planten eerste struiken in het Groene Hart (4 foto’s)

Algemeen

Zaterdag 8 mei 2021 hebben jongens en meisjes van Scoutinggroep de Hanzeluiden meegeholpen de eerste struiken te planten in het nieuwe deel van het Stadspark. De aanleg markeert de realisatie van de velden en waterpartijen rondom het Voedselbos. Bijzonder is dat Scoutinggroep de Hanzeluiden een van de initiatiefnemers is van het inrichtingsplan van de voormalige zwembadlocatie. Eerder plantten het jongste en het oudste jeugdlid al een tamme kastanje als bijdrage aan het Voedselbos.

Er zijn meer projecten volop in uitvoering. Het Voedselbos krijgt vorm. Er is een nieuw avonturenpad aangelegd door vrijwilligers van ’t Ukien, het Voedselbos en Scouting Hanzeluiden. Duikvereniging de Oester bouwt avond na avond en weekend na weekend volop door aan haar nieuwe clubhuis in de voormalige zwembadkelder. Aan de weg ligt inmiddels een fors zandpakket wat moet zorgen voor inklinking van de bodem, zodat het nieuwe skatepark hier aangelegd kan worden.

Steeds meer mensen weten het park goed te vinden. Nu de paden geasfalteerd zijn, zijn de paden ook toegankelijk voor mensen met een rolstoel, rollater of rollerblades. Na de zomer wordt gestart met de vervanging van het kruispunt Flevoweg/ Oostzeestraat door een rotonde. Als de rotonde klaar is worden ’t Ukien en de Kinderboerderij per auto alleen nog bereikbaar via de Flevoweg. Het nieuwe gedeelte van het park wordt daarmee autovrij.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding