Afbeelding
Tennekes

Uitbreiding gft-inzameling bij hoogbouw en delen binnenstad en Brunnepe

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - De inzameling van gft bij hoogbouw en in delen van de binnenstad en Brunnepe wordt dit jaar uitgebreid. Het college van burgemeester en wethouders heeft budget beschikbaar gesteld om de inzameling van gft verder in te voeren. 

Begin 2019 is op een drietal locaties (binnenstad, Erfgenamenstraat en Jacob Catsstraat) een proef gestart om gft gescheiden in te zamelen. Het doel was om te ervaren of een goede inzameling mogelijk is waarbij de kwaliteit van het ingezamelde gft goed genoeg is om als gft te verwerken. Huishoudens die zich hiervoor hadden aangemeld konden met hun afvalpas het gft in de gft-verzamelcontainer storten. De proef is succesvol verlopen. 

Met de evaluatie in september 2020 van deze succesvol verlopen proef heeft het college besloten in 2021 de inzameling van gft uit te breiden naar alle hoogbouw en delen van de binnenstad en Brunnepe. 

Wethouder Jan Peter van der Sluis: “We willen de hoeveelheid restafval verder terugdringen. De gft inzameling uitbreiden, is weer een stap in de goede richting. Gft wordt omgezet in groengas en compost en helpt bij het verder verduurzamen van Kampen. Bovendien levert het nog beter scheiden van afval ook lagere kosten op voor de deelnemende huishoudens omdat het restafval verminderd. Ik hoop dan ook dat zodra dit mogelijk is, vele huishoudens meedoen.“

Er is inmiddels gestart met de verdere uitwerking van de aanbesteding. Naar schatting zijn er 66 gft verzamelsystemen nodig. De verwachting is dat deze gft inzameling in het vierde kwartaal van dit jaar start. De investering wordt uit de Voorziening afvalstoffenheffing betaald en heeft daarom geen invloed op de hoogte van de afvalstoffenheffing. Degenen die hiervoor in aanmerking komen ontvangen te zijner tijd meer informatie. 

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 6 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 18 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 19 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57