Afbeelding
Prova Reiniging.

Ga je zelf je gevel reinigen? Check dan eerst deze tips!

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De gevel reinigen; je hebt het waarschijnlijk niet zo heel vaak gedaan. Niet gek ook, want het is niet heel bekend. Je ziet mensen vaak op een zaterdag even met de hogedruk over de muur heengaan. Maar… is dat wel genoeg? De gevel reinigen is een dankbare taak. Het is een klus welke je liever niet wil verwaarlozen. Het is namelijk fijn om een opgeknapte gevel te zien denken wij! Een gereinigde gevel voorkomt aanslag, beschadigingen en andere problemen. Regelmatig je gevel laten reinigen of zelf reinigen, is daarom geen overbodige luxe. Maar waar moet je starten? Moet je iemand laten komen? Of ga je toch liever zelf aan de slag? Bekijk onze tips over gevelreiniging!

Maak eerst de schade op voor je start

Ga je zelf je gevel reinigen? Bepaal dan eerst de schade! Je kan prima zien hoe vervuild je gevel is. Zo zie je vaak al of er een groene waas over je gevel heerst. Is dat zo? Dan heb je waarschijnlijk last van algengroei. Groene aanslag kun je vaak prima zelf aanpakken, door het te behandelen met een mild chemisch goedje. Wil je dit niet gebruiken? Pak hem dan aan met stoom. Daarna kun je met een algen remmend middel je gevel behandelen. Zo kun jij eenvoudig je groene gevel aanpakken!

Hardnekkige witte aanslag

Witte aanslag is hardnekkig. Hiervoor kun je beter de gevelreiniging specialist zoals Prova Reiniging inschakelen. De witte aanslag verschijnt namelijk vaak op de gevel, doordat er een chemisch proces gaande is in de stenen en mortel. Dit kan worden veroorzaakt door zout, salpeter of kalk. Deze vervuiling pak je niet alleen aan omdat het er slecht uitziet, maar ook omdat het schade aan het materiaal kan aanbrengen. Daarom is het belangrijk om de gevel te reinigen bij witte aanslag en dit dan ook vooral niet zelf te doen. De professional kan dit veel beter!

Grijze en zwarte aanslag

Naast witte aanslag heb je ook grijze en zwarte aanslag. Deze aanslag wordt veroorzaakt door verschillende factoren van buitenaf. Grijze aanslag komt vaak voor op plekken waar het veel regent. De grijze aanslag wordt veroorzaakt door een oxidatieproces in de stenen. De zwarte aanslag is vaak roet! Dit wordt veroorzaakt door roetdeeltjes in de lucht. Dit zie je als je op een plek woont waar veel verkeer is. Ook zie je dit bij huizen die dicht bij fabrieken staan met veel uitstoot.

Zelf reinigen

Heb je besloten om zelf je gevel te reinigen? Pak het dan niet te groot aan! Ga eerst aan de slag met de hogedrukspuit. Kies een plek die niet opvalt en ga eerst op onderzoek uit. Wat doet het materiaal als je het met minimaal vermogen schoonmaakt? Laat het een dag rusten en kijk dan aan of je blij bent met het resultaat. Bevalt dit? Snel verder met de rest!

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 11 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 22 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 23 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57