Afbeelding
foto Harry Bos

Natuurfoto’s sieren galerij van wooncomplex Dirigent

Algemeen

KAMPEN – Op de galerij van wooncomplex Dirigent aan de Orkestlaan hangen sinds kort door bewoners gemaakte natuurfoto’s. Een initiatief van de buurvrouwen Aly Bos de Weerd en Janet Schreurs dat met hulp van Het Beste van Kampen werd gerealiseerd.

Zaterdag 8 mei is de fototentoonstelling geopend. De bewoners van het wooncomplex waren blij om weer wat nieuws aan de muur te hebben want het ‘oude spul’ hing er al sinds 1999. “Minstens zo belangrijk was het echter om elkaar weer eens even te spreken. Ongemerkt leef je toch meer langs elkaar. Bovendien zijn er tijdens corona veel nieuwe mensen komen wonen die minder makkelijk contact konden leggen met buren”, aldus één van de buren. 

Het Beste van Kampen

Met ondersteuning door Het Beste van Kampen zijn speciaal voor plussers (vanaf 55 jaar) al diverse activiteiten georganiseerd in seniorencomplexen en buurthuizen. Al deze projecten zijn te bekijken op Facebook en Instagram.

Het Beste van Kampen is een samenwerking tussen WIJZ Welzijn Kampen, Stadsgehoorzaal Kampen, Stadsarchief Kampen, Stedelijk Museum Kampen, Bibliotheek Kampen en Quintus Kampen. Provincie Overijssel, gemeente Kampen, Cultuurfonds Kampen, Fonds voor Cultuurparticipatie, ZonMw en RCOAK hebben financieel bijgedragen.