Afbeelding
foto aangeleverd

Nieuwe instrumenten voor jeugd Stedelijk Orkest

Algemeen

KAMPEN - Dankzij een subsidie van Grootburgerweeshuis Kampen kon het Stedelijk Orkest nieuwe instrumenten aanschaffen voor de jeugd. Ze zijn gemaakt van kleurige kunststof, geven volgens het orkest een prima geluid en kunnen tegen een stootje. 

Het Stedelijk wil met de nieuwe instrumenten kinderen enthousiast maken om samen muziek te gaan maken. Om te beginnen kan dat bij ‘Tetter je te pletter’’, gericht op kinderen van zeven of acht jaar oud. Dat tetteren gebeurt op vier dinsdagmiddagen achtereen van 17 tot 17:30 uur. Als dat goed bevalt, stromen de kinderen door naar SOKkids 1. Daar gaan ze op een speelse manier door met de verschillende muziekinstrumenten om te ervaren hoe het is om samen muziek te maken. SOKkids 1 duurt drie maanden en staat tijdelijk onder leiding van Gerco Felix, hij vervangt René Lorist. Deelnemen aan SOKkids 1 is gratis. Aan het eind van SOKkids1 maakt het kind een keuze voor een muziekinstrument. Ter afsluiting volgt een voorstelling voor ouders, broertjes en zusjes in het gebouw van het Stedelijk Orkest.

Op de Mgr. Zwijsenschool houdt het Stedelijk daarnaast regelmatig workshops voor de leerlingen van groep 5 tot en met 8. Daarin maken de leerlingen kennis met ‘trommelen en blazen’, waarbij de nieuwe instrumenten worden ingezet.

De eerste serie ‘Tetter je te pletter’ begint op dinsdag 8 juni aan het Bolwerk 1 in Kampen. Aanmelden kan via een mailtje aan secretaris@stedelijkorkest.nl. Meer informatie bij Henriëtte Alberts: (06) 212 646 91.