IJVV wacht lastige klus

ZUTPHEN ? IJVV is de nacompetitie zaterdag begonnen met een 3-1 nederlaag tegen FC Zutphen. Tegen de eersteklasser kwamen de IJsselmuidenaren een kwartier voor tijd op een 3-0 achterstand. Tom Bruintjes zorgde met een treffer voor wat hoop bij IJVV, maar de ploeg van trainer Herben Visscher wacht in de return een lastige klus. Komende dinsdag ontmoeten beide ploegen elkaar in IJsselmuiden (aanvang 19.00 uur).

IJVV speelde een sterke eerste helft. De ploeg was scherp en zette FC Zuttphen stevig onder druk. ?De eerste helft was voor ons. Wijk kregen een aantal kansen, maar het lukte ons niet om op voorsprong te komen?, aldus IJVV-trainer Herben Visscher.

Bij IJVV kwam het gevaar vooral van Chiel Buikema.  De aanvaller kwam enkele keren in scoringspositie, maar wist niet te scoren. IJVV probeerde FC Zutphen onder de duim te houden. Dat lukte lange tijd ook, maar af en toe was de ploeg gevaarlijk. IJVV-keeper Albert Jan Meuleman moest enkele keren reddend optreden. Op slag van rust kwam Zuthpen op voorsprong. De scheidsrechter legde de bal op de stip. IJVV-keeper Albert Jan Meuleman zag Maskoul van FC Zuthpen op zich afkomen en zou een overtreding hebben gemaakt. De penalty werd binnengeschoten door de trefzekere Emir Balavac.

Na rust liep FC Zutphen verder weg. ?Wij maken fouten, zij niet?, aldus Visscher. In de 50ste minuut zag de arbiter een overtreding op Sander Morren over het hoofd. FC Zutphen schakelde om en produceerde de 2-0 (doelpunt Maskoul). Nadat een volley van Eddo Wesselink door de keeper met moeite over de lat werd getikt viel een kwartier voor tijd de 3-0. IJVV leed onnodig balverlies op het middenveld. Wederom sloeg de thuisploeg in de omschakeling toe. Ook dit keer scoorde Maskoul.

Vervolgens bracht trainer Visscher Mark Lorist voor Roelof van den Berg. Lorist speelde een belangrijke rol bij de 3-1. Op karakter veroverde hij de bal. Zijn voorzet werd vervolgens binnen getikt door Tom Bruintjes. Daarna was IJVV ook nog dicht bij de 3-2. Een vrije bal van Gerjon van den Berg werd gered. Daarna werd een inzet van Bruintjes van de doellijn gehaald. Het bleef bij 3-1.

Visscher sprak van een ?fantastische' wedstrijd.  ?We hebben heerlijk gevoetbald tegen een ploeg met een goed middenveld en een enorm goede voorhoede.  Het is machtig jammer dat we de 3-2 niet maken. We zullen ons slotoffensief dinsdag moeten doortrekken. Daar gaan we voor. ? IJVV kan dinsdag niet beschikken over Gertjon van den Berg en Robin Kalter. Beide spelers zijn geschorst.