Afbeelding

Henk de Velde speciale gast bij Open Dag Jachthaven Roggebotsluis 

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Jachthaven Roggebotsluis houdt op Hemelvaartsdag van 11.00 tot 16.00 uur een open dag. De gehele dag zijn er diverse activiteiten. Grote publiekstrekker is zeezeiler Henk de Velde, die zeer boeiend kan vertellen over zijn avontuurlijke zeereizen.

Henk de Velde ligt al enige tijd in de jachthaven Roggebotsluis. "Ik ben hier op een bijzondere manier terechtgekomen. Ik was op zoek naar een ligplaats voor iemand. Vervolgens kwam in het kantoor. Daar hebben we wat gepraat en vervolgens is mij gevraagd of ik zelf in de jachthaven wilde liggen. Ik heb gelijk ja gezegd." Want volgens De Velde ligt de jachthaven op een prachtige plek.

De zeezeiler uit IJsselmuiden is de speciale gast tijdens de open dag. Bezoekers kunnen zijn boot bezichtigen. Daarnaast zal hij drie lezingen verzorgen. "Ik ga vertellen over mijn vorige reizen, mijn huidige reizen en mijn nieuwe reizen. Daarnaast kom ik met nieuws over mijn nieuwste project", aldus de enthousiaste De Velde. Hij wil in november 2018 meedoen aan de Route du Rhum. Dit is een nonstop zeilwedstrijd . De start is voor de kust van het Franse Saint Malo en eindigt in Point-a-Pitre in Guadeloop (3540 zeemijlen).

Tijdens de Open Dag zijn er ook diverse andere activiteiten. Zo verzorgt Arjan Kroezen een demonstratie reddingsboot en kan zijn mobiele werkplaats worden bezichtigd.  Er staan kraampjes met promotiemateriaal van IJsseldelta Marketing en Havenkring Randmeren. Ook is er verkoop van boten en watersportartikelen en kunnen mensen zich vermaken met (water) attracties van Giga-fun evenementen. Tevens kunnen bezoekers genieten van vers gerookte forel en is er een buitenbar met barbecue en muziek.

Jachthaven Roggebotsluis
Reeveweg 1 Kampen