Afienus Veenstra (l) en Wilco van Maanen tekenen de overeenkomst.
Afienus Veenstra (l) en Wilco van Maanen tekenen de overeenkomst. Foto Tennekes

Korfbalvereniging Wit-Blauw gaat samenwerken met ONS Lucky

Sport

KAMPEN - Wit-Blauw/Green Organics en de in Reyersdam gevestigde buitenschoolse opvang ONS Lucky hebben elkaar gevonden. De kleinschalige opvang gaat gebruikmaken van de kantine en de velden van de Kamper korfbalvereniging.

Nadat de verbouwing en de herinrichting van het clubgebouw van Wit-Blauw een feit was, zocht de club verbinding met de omliggende wijken en was Wit-Blauw op zoek naar maatschappelijk betrokken partners.

“Het grootste deel van het jaar vinden er geen clubgebonden activiteiten plaats en dat terwijl maatschappelijke organisaties soms schreeuwen om een goed onderkomen”, aldus hoofdbestuurslid Wijtze Velema van Wit-Blauw.

Eerder dit jaar liet Velema al weten dat Wit-Blauw sowieso over de eigen grenzen heen wilde gaan kijken. “We willen maatschappelijk opereren. We hebben onze accommodatie voor drie dagen per week verhuurd aan Landstede.” De samenwerking met ONS Lucky sluit hier naadloos op aan.

ONS Lucky is een kleinschalige opvang met een dagelijkse aanbod van sport en beweging. Na enkele gesprekken tussen beide partijen kon onlangs Wilco van Maanen namens de korfbalvereniging en Afienus Veenstra namens ONS Lucky hun handtekening zetten op de overeenkomst. Elke dinsdag- en donderdagmiddag wordt gebruik gemaakt van de kantine en de velden van Wit-Blauw.

Gerard Meijeringh