Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

Vriendjes- en vriendinnetjesdag Happy Kidz bij IJVV

Sport

IJSSELMUIDEN - IJVV houdt op woensdag 2 juni de Vriendjes- en vriendinnetjesdag Happy Kidz. Op deze dag kunnen belangstellenden vanaf 14.30 uur kennismaken met zowel Happy Kidz als IJVV en de sfeer proeven. IJVV hoopt op een grote opkomst.

In september 2019 ging IJVV van start met speciaal voetbal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar onder de noemer Happy Kidz.

Het gaat om kinderen die in het reguliere voetbal hun plek niet kunnen vinden. Inmiddels is deze activiteit niet meer weg te denken bij de voetbalclub uit IJsselmuiden.

De Happy Kidz-trainingen vinden iedere woensdag plaats van 15.30 tot 16.30 uur. Er worden geen officiële wedstrijden georganiseerd. Happy Kidz is gericht op kinderen van 8 tot en met 12 jaar.

“Maar de voetballers zijn wat ouder geworden. Een aantal is de leeftijdsgrens van twaalf jaar gepasseerd. Bij nieuwe aanmeldingen gaan we het per geval bekijken. Iemand van 14 kan bijvoorbeeld heel geschikt zijn voor Happy Kidz”, aldus bestuurslid Jan Bouwmeester van IJVV.

Bij Happy Kidz gaat het om het bezighouden van de kinderen. “Het is niet de bedoeling om dat aan prestaties te koppelen. Ze moeten plezier hebben en het gevoel hebben dat ze erbij horen”, aldus Bouwmeester. De Vriendjes- en vriendinnetjesdag begint om 14.30 uur.


Gerard Meijeringh

Wethouder Van den Belt (links) en Liset Vollebregt van de WachtVerzachter.
Zandloper overhandigd aan wethouder Van den Belt als markering start WachtVerzachter Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Livera alweer 5 jaar terug in Kampen en dat wordt gevierd met 5 dagen met 20% korting Partnerbijdrages 5 uur geleden
Afbeelding
Wijkverpleging IJsselheem, werk dat er echt toe doet Partnerbijdrages 5 uur geleden