Kees met zijn solo triathlon na 21km lopen.
Kees met zijn solo triathlon na 21km lopen. Kevin van de Wetering

Solo Triathlon Ganzendiep

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Triathlon Ganzendiep

30 mei 2021

Parcours: Ganzendiep / Kampereiland

Na het annuleren van de halve triathlon Geraardsbergen (BEL) zocht ik een alternatief. Dat was lastig in coronatijd. Alle geplande evenementen zijn uitgesteld. Dus werd het een solo halve triathlon op Kampereiland. Geen Muur van Geraardsbergen, Kampereiland is iets vlakker.

Het zwemmen van 1.900 meter deed ik in het Ganzendiep. Dat ging goed. Niet spectaculair. In het vrijwel vlakke water (15,1 graden) kon ik het tekort aan open water trainingen goed merken. (tot nu toe was het mij te koud voor open water) Het lange stuk aaneengesloten was even wennen. Na ruim 38 minuten klom ik op de kant. Dat viel een beetje tegen, maar prima voor vandaag.

Na het zwemmen rustig gewisseld. Zwemspullen opruimen in de auto en klaarmaken voor 90 km fietsen. Het fietsen ging vanaf begin eigenlijk wel makkelijk. Ik had 5 rondes gepland van 15,3km en een laatste ronde van 13km. Dat is wel een mentaal dingetje in het saaie landelijke landschap met roofvogels en wegrennende hazen. Sommige stukken waren supergoed asfalt of betonpaden. Andere waren slecht en ruw asfalt. Ook een paar plekken met glasscherven kwam ik tegen. Op een gegeven moment weet je precies wat waar ligt. De 1e ronde ben ik niet direct tot de max gegaan. Daarna ging het gas erop en trapte ik eigenlijk tot de 90 km hetzelfde tempo. Ik kon goed tempo blijven rijden. Het ging eigenlijk wel makkelijk. Ik trapte boven de 34km/u gemiddeld. Na 2:38 uur stapte ik van de fiets. De tweede wissel ging vlot. Op naar het laatste onderdeel, een halve marathon lopen. Het lopen begon goed. Met 2 rondes van 10km en een uitloop van 1,1km. Het eerste half uur liep ik lekker makkelijk. Daarna ging langzaam de snelheid eruit, de benen liepen vol. Toch kon ik het tempo nog redelijk houden. Verder was het knokken. Na 14km kwam een sportvriendje me achteropfietsen. Hij pepte me op en deed een kort interview voor het team. Erg leuk! Na 17 km stond mijn zoon aan de kant en kreeg ik weer een oppepper. Wat foto’s maken en weer door. Verder was het uitlopen. Het lukte me om binnen de 1:50 uur te blijven. 

De finish ging in 5:20 uur. Daar was ik erg blij mee. Het is een solo activiteit en dat maakt het wel zwaar. Ik had geen last van de (plotselinge) warmte. Ik houd wel van dit weer. Ik kan goed tegen elke temperatuur. Heel koud of heel warm. Ik presteer meestal prima.

Conclusie:
Dik tevreden met deze solo. Niet verwacht dat het over het algemeen vrij makkelijk ging. 

Op naar de echte wedstrijden.

Kees van de Wetering

IJsselmuiden

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 3 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 14 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 15 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 23 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57