Afbeelding

Wind zorgt voor harde koers bij 52ste Flevotour

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)
KAMPEN ? Wielerliefhebbers konden zaterdag weer genieten van de jaarlijkse Flevotour. Dit keer was er met name bij de junioren sprake van een loodzware koers door de harde wind. Voor KWC was de derde plaats van Jelle Bootsveld bij de nieuwelingen een mooie opsteker. Bij de junioren ging de winst naar Gijs Meijer van het Noord-Hollandse Monkey Town.

Geen incidenten en een fraaie derde plaats voor de organiserende vereniging. KWC kijkt zeer tevreden terug. ?Als de koers eenmaal loopt en je hebt als organisatie weinig werk gehad, dan is dat een goed teken. Maar je bent altijd afhankelijk van vrijwilligers en sponsors?, sprak Kees van der Vegt namens de organisatie.

De nieuwelingen werden zaterdag om 10.00 uur weggeschoten door burgemeester Bort Koelewijn. ?Het was een mooie koers?, blikt Van der Vegt terug. ?Na zo'n 60 kilometer was er bij De Roggebotsluis een groep van zeventien man met daarachter het peloton. In de finale is alles uit elkaar gereden.? Uiteindelijk kwam een groep van vier renners op de finish af op de Kennedylaan. Het werd een close-finish. Het raadplegen van de finishfoto was noodzakelijk. Daarna werd duidelijk dat KWC-renner Jelle Bootsveld uit Heino op een derde plaats was geëindigd, achter winnaar Thymen Arensman van District Midden en Danny van der Tuuk van NWV Groningen.

De junioren gingen om 14.00 uur van start. Oud KWC-wielrenner Gerard Leyten verrichtte het startschot. Hier zorgde de wind voor een waar slagveld. Slechts 33 van de 170 renners reden de koers uit. Na zo'n 45 kilometer waren er nog 60 man over, verdeeld over vier groepen. De laatste groep reed op maar liefst vier minuten achterstand. Een goede reden om deze groep uit de koers te halen. Toen bleven er nog maar 33 renners over. Tot Kampen waren deze renners verdeeld over twee groepen. In de finale werd de boel aan flarden gereden. De ploeg Monkey Town heerste bij de junioren en verdeelde alle podiumplaatsen. De eerste plaats was voor Gijs Meijer, voor Yannick Detant en Mel van der Veekens.

Van der Vegt was blij met de omstandigheden. ?Vorig jaar hadden we te maken met regen. Dat is voor niemand leuk. Nu was er wel een harde wind, maar dat maakt de koers hard en zorgt voor grote winnaars.? Het werd zaterdag duidelijk dat er toekomst zit in de Flevotour. Dat heeft ook te maken met nieuwe aanwas. ?We hebben nu drie jonge mensen in de organisatie?, aldus een tevreden Van der Vegt, die ook blij is met de positieve ontwikkelingen bij de jeugd bij de Kamper wielervereniging. ?Johan Dorgelo heeft de begeleiding van de jeugd weer opgepakt. Dat heeft een aanzuigende werking.?

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.