Afbeelding
Aangeleverd.

6 populaire instrumenten voor financiële handelaars

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

Het betreden van de financiële markten kan op zijn zachtst gezegd ontmoedigend zijn, omdat welk handelsinstrument je ook besluit te gebruiken, het toegang kan bieden tot duizenden verschillende instrumenten. De meest populaire effecten kunnen een goede instap zijn om te handelen, omdat deze de beste dekking hebben. Dit betekent echter niet dat ze niet zonder risico zijn.

Hoe zou een mogelijk portfolio bestaande uit enkele van de meest populaire instrumenten er dus uit kunnen zien?

Indexen

FTSE 100: Om te speculeren op de bewegingen van de FTSE 100, kopen en verkopen spread gokkers en CFD-handelaars het UK 100 instrument, een van de meest populaire markten wereldwijd. De FTSE 100 werd gelanceerd in 1984, voor de herrijzenis van de City of London, en heeft sindsdien het wel en wee van de Britse en wereldwijde economie gevolgd. De index wordt vooral beïnvloed door schommelingen in de grondstofprijzen vanwege het aantal grote mijnbouw- en oliebedrijven die op de Londense beurs genoteerd zijn.

DAX: De DAX-index, die bekendstaat om zijn volatiliteit, is populair bij handelaars die op zoek zijn naar snelle winsten door te profiteren van de scherpe koersbewegingen, net zoals dit bijvoorbeeld ook bij Bitcoin Revolution mogelijk is. Zoals voor de onderliggende Duitse economie, zijn de belangrijkste sectoren om in het oog te houden Pharma, Chemicals, Industrials, Healthcare en Automobiles.

Aandelen

Apple: De elektronicagigant is net zo geliefd bij de Motley Fool Stock Advisor (vooral bij degenen die in de jaren 90 Apple-aandelen aanhielden) als bij de consument. Na een inzinking in de jaren 90 groeide het bedrijf uit tot een wereldwijde dominantie na de lancering van de razend populaire iPod en iPhone. De handel in dit aandeel wordt vooral beïnvloed door de lancering van nieuwe producten en het aantal bugs dat ze kunnen bevatten.

Barclays: Barclays is wereldwijd een van de grootste banken en financiële dienstverleners. Vooral populair bij handelaars die in het Verenigd Koninkrijk en Ierland op spreads gokken. In 2011 had de bank totale activa ter waarde van 2,42 miljard Amerikaanse dollar. De bank viel tijdens de financiële crisis van 2008 op door 7 miljard pond van de Britse regering af te wijzen en in plaats daarvan kapitaal op te halen bij particuliere investeerders.

Grondstoffen

Goud: Het edelmetaal is een van de langst verhandelde grondstoffen ter wereld en wordt gezien als een veilige haven voor beleggers in tijden van marktturbulentie. De afgelopen jaren is de goudprijs verder opgedreven door de Indiase en Chinese vraag (die in 2013 goed was voor maar liefst 54% van de wereldwijde vraag).

Olie: Als een van de essentiële onderdelen van de moderne samenleving is olie een van de belangrijkste instrumenten ter wereld. Schommelingen in de olieprijzen hebben bijgedragen tot het omverwerpen van regeringen en de prijs van het instrument wordt aanzienlijk beïnvloed door politieke gebeurtenissen. Recentelijk heeft een daling van de olieprijzen grote (en uiteenlopende) veranderingen teweeggebracht voor economieën over de hele wereld, waarvan de gevolgen op lange termijn nog moeten worden afgewacht.

Forex

GBP/USD: De uitwisseling tussen het Britse pond en de Amerikaanse dollar, bij handelaars bekend als “cable”, is een van de oudste ter wereld. Dit valutapaar is ook een van de meest verhandelde, met zowel New York als Londen als belangrijke financiële centra. GBP/USD staat bekend om zijn volatiliteit, en nieuwe handelaars worden over het algemeen gewaarschuwd om het paar niet te verhandelen totdat ze meer ervaren zijn. 

EUR/USD: Het valutapaar EUR/USD heeft het grootste handelsvolume van alle markten in de wereld. Dit betekent dat het een hoge liquiditeit biedt en enkele van de krapste spreads die er zijn. Zoals bij de meeste valutaparen wordt het vooral beïnvloed door openbaar beleid en aankondigingen van economische gegevens. Trends zijn meestal beter gedefinieerd en houden langer aan dan andere handelsinstrumenten, waardoor het paar normaal gesproken een goede keuze is voor beginnende handelaars. Dit betekent echter niet dat je risicobeheerstrategieën volledig moet negeren.

Risicowaarschuwing: gespreide weddenschappen en CFD-transacties zijn hefboomproducten. Verliezen kunnen groter zijn dan de inleg.

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 13 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen gisteren
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen gisteren
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 28 mrt, 06:57
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57