KHC neemt revanche

KAMPEN ? KHC won zaterdag met 3-1 van asv Dronten. De ploeg eindigde als zesde in de eerste klasse D en is dit seizoen de beste club van Kampen

KHC had nog wat goed te maken tegen asv Dronten. De polderbewoners kaapten vorig seizoen de titel voor de neus van KHC weg. De uitwedstrijd dit seizoen werd nipt verloren. KHC ging vanaf het begin vol in de aanval. Al in de 2e minuut opende Erik Post op fraaie wijze de score. Een ontketende Tom Diender bracht de bal diverse keren voor het doel en asv Dronten ging door het oog van de naald. In de 19e minuut ging een kopbal van Kevin Isidora rakelings naast. In de 37ste minuut was hij wel trefzeker uit een voorzet van Jarron de Lange.

Zes minuten na rust besliste Diender het duel. Op aangeven van de sterk spelende Justin Drost maakte hij een fraaie treffer. In de slotfase kwam asv Dronten nog terug tot 3-1 na een fout in de verdediging van KHC.

Na afloop overheerste een positief gevoel. KHC behaalde 40 punten en is met een zesde plaats in de eerste klasse D de beste Kamper club. Er werd afscheid genomen van Jeffrey de Nooijer, die verkast naar Dieze west en Arjan Bults die een jaartje stopt wegens studieverplichtingen.