Zalk sluit trefzeker af

ZALK - In eigen huis heeft Zalk de competitie afgesloten met een 6-3 zege op Reaal Dronten.

Zalk begon sterk aan het duel en stond na ruim een kwartier al op een 2-0 achterstand. Michel Hamer zorgde in de 2e minuut voor 1-0. In de 17e minuut maakte Koen Buikema er 2-0 van. Twee minuten later was Hamer weer trefzeker. Daarna dacht Zalk er even te gemakkelijk over. Reaal Dronten profiteerde in de 29ste minuut.

Na rust liep Zalk al snel ver weg. Hamer scoorde in 55ste minuut 4-1 en vier minuten later was zijn vierde treffer van de middag een feit. Simon van Halm tekende in de 78ste minuut voor de zesde treffer van Zalk.

Daarna liet Zalk het een beetje lopen. Reaal Dronten kwam nog terug tot 6-3. Vlak voor het einde werd Gert Jan Klein op de schouders genomen. Na zeventien seizoenen stopt hij bij de hoofdmacht van Zalk. Hij gaat in het tweede spelen. Dat geldt ook voor Gernnald Kanis, die zaterdag niet aanwezig was. Ook keeper Jim van der Wijk ging op de schouders van enkele medespelers. Hij keert terug naar ?t Harde.