Overijsselse politieke jongerenorganisaties roepen PS op: ?Investeer in jongeren!'

Algemeen

Overijsselse politieke jongerenorganisaties hebben met gemengde gevoelens kennis genomen van het coalitieakkoord ?Overijssel Werkt!'.
Het nieuwe college, bestaande uit de partijen CDA, VVD, D66 en ChristenUnie, presenteerde een ambitieus banenplan waarmee 100 miljoen euro gemoeid is.
Anderzijds worden jongeren niet expliciet benoemd in het akkoord.
Zodoende zien de organisaties in het hoofdlijnenakkoord nog veel ruimte om van Overijssel de komende jaren dé jongerenprovincie van Nederland te maken.
Zo willen de jongerenorganisaties dat jongeren betrokken worden bij beleid dat op hén gericht is.

CDJA IJsseldelta, JOVD Zwolle, JOVD Twente, Perspectief Zwolle en de Jongerenraad Overijssel hebben middels een gezamenlijke brief hun speerpunten kenbaar gemaakt richting de Gedeputeerde Staten Overijssel.
In de brief roepen de jongeren de provincie onder meer op om in Den Haag te lobbyen voor een eerlijkere verdeling van het landelijke cultuurbudget.
Daarnaast willen ze meer aandacht voor techniek in de basisvorming. Verder willen de jongerenorganisaties een upgrade van het openbaar vervoer in de regio.
In totaal hebben de gezamenlijk optrekkende jongerenorganisaties tien wensen geformuleerd die ze willen presenteren tijdens de openbare vergadering van de Provinciale Staten.