IJVV verdient plek in nacompetitie

IJSSELMUIDEN ? IJVV is er zaterdag in geslaagd om de nacompetitie te bereiken. Deels op eigen kracht en met dank aan Enter Vooruit. De ploeg uit Enter won de derde periodetitel. IJVV speelde met 1-1 gelijk tegen Den Ham en neemt als de nummer vier op de ranglijst de tweede periode over van Be Quick '28.

In de eerste ronde wacht een tweestrijd tegen de winnaar van het duel tussen FC Zutphen en FC Horst. Beide ploegen uit de eerste klasse D spelen dinsdag een beslissingswedstrijd. De verliezer degradeert rechtstreeks uit de eerste klasse. De winnaar is veroordeeld tot de nacompetitie en start tegen IJVV. Als IJVV de eerste ronde overleeft, wacht een beslissende confrontatie met de winnaar van OWIOS en RDC. Als IJVV ook deze ronde goed doorkomt, promoveren de IJsselmuidenaren naar de eerste klasse.

Hiermee zou een langgekoesterde wens in vervulling gaan voor IJVV. De ploeg heeft echter nog een lange weg te gaan. Tegen Den Ham speelde IJVV een sterke eerste helft. Voor de wedstrijd was er een mooi eerbetoon. De tribune van IJVV werd officieel gedoopt tot Anton Kamphuis Tribune. Twee jaar geleden overleed de trouwe IJVV-supporter bij een tragisch ongeval tijdens een promotiefeest van IJVV.

De wedstrijd startte spectaculair. In de 1e minuut kwam IJVV goed weg bij een gevaarlijke corner. Uit de tegenaanval scoorde Chiel Buikema de openingstreffer. Na een kwartier was er een grote kans voor Tom Bruintjes. Chiel Buikema zette Bruintjes alleen voor de keeper, maar de goalie kon ternauwernood redding brengen met zijn benen.

In de rust hoorde IJVV dat Enter Vooruit op een 1-0 voorsprong stond. Den Ham zat verlegen om een goed resultaat en zette meer druk op IJVV. Daar had de thuisploeg moeite mee. In de 80ste minuut kwam Den Ham langszij. Vervolgens hoorde Den Ham dat de concurrenten naar alle waarschijnlijk punten ging verspelen en verdween de echte passie uit de wedstrijd. Beide ploegen deelden nog wat speldenprikjes uit. Den Ham kreeg nog één goede kans, maar IJVV-keeper Albert Jan Meuleman voorkwam een treffer.

IJVV-trainer Herben Visscher was na afloop opgetogen. ?Het is machtig mooi dat we de nacompetitie hebben gehaald. We hebben een goede eerste helft gespeeld. We gaan met een goed gevoel, onbevangen en volle bak de nacompetitie in.?

Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00