Afbeelding
Jan Jaap Nipius

Wit-Blauw pakt kampioenschap in topper

· leestijd 2 minuten Sport

(door Gerard Meijeringh)

ERMELO ? Enkele maanden na de degradatie uit de overgangsklasse in de zaalcompetitie, was er zaterdag wat te vieren voor de korfballers van Wit-Blauw. In een rechtstreeks gevecht met de nog enige overgebleven concurrent Dindoa stelde het de titel veilig in de eerste klasse B. Met een 19-23 zege pakte Wit-Blauw het kampioenschap en keert het na één seizoen terug in de overgangsklasse op het veld.

In enkele maanden kan er veel veranderen. Op 14 maart liet Wit-Blauw zich in Nijeveen door Hoogkerk naar de slachtbank leiden (20-14) en degradeerde de ploeg in de zaal uit de overgangsklasse. ?In de zaal hebben we dit seizoen het beste korfbal ooit laten zien, maar die laatste wedstrijd in Nijeveen was een enorme deceptie. Dat kun je maar op een manier goedmaken. Op het veld kampioen worden. Dat is gelukt en dat geeft een heerlijk gevoel. Daar komt nog bij dat ook het tweede kampioen is geworden. Dat is belangrijk, want het verschil met het eerste mag niet te groot worden,?, aldus Wit-Blauw-trainer Harm Jan Smit.

Bij aanvang van het seizoen was het uitgangspunt van Wit-Blauw duidelijk. De club wilde binnen een seizoen het verloren terrein terugveroveren. Wit-Blauw ging voor het kampioenschap. Dit seizoen denderden de Kampenaren door de competitie heen.  In de eerste helft van de veldcompetitie boekte Wit-Blauw zes zeges. Een keer werd gelijkgespeeld. Na het teleurstellende slot van de zaalcompetitie pakte Wit-Blauw de draad weer goed op in de tweede helft van de competitie op het veld. Drie keer werd gewonnen. Vorige week werd gelijkgespeeld bij Ritola. Deze resultaten brachten Wit-Blauw in een zetel. Ruim voor het einde van de competitie kon Wit-Blauw de titel grijpen met winst bij de nummer twee Dindoa.

Wit-Blauw wilde zaterdag de klus klaren. ?Als je verliest, komt er weer druk op. We hebben deze week heel goed getraind. Ik had er veel vertrouwen in.? In het begin ging het gelijk op. Halverwege de eerste helft sloeg Wit-Blauw een gaatje. Daarna sloop Dindoa weer dichterbij. ?Verdedigend hadden we last van concentratieverlies en voorin  maakten we niet de goede keuzes.?

Na rust trok Wit-Blauw de wedstrijd definitief naar zich toe. ?We hebben telkens voor gestaan en zijn niet in de problemen geweest.? En dus kan trainer Smit toch nog met een goed gevoel afscheid nemen. ?Qua resultaat had ik er meer van verwacht?, blikt Smit terug op zijn periode bij Wit-Blauw. ?Maar we hebben veel jeugdspelers ingepast. Ik ga nu een nieuwe uitdaging aan als hoofdtrainer bij Heerenveen. Wit-Blauw is er eindelijk in geslaagd om iemand van buitenaf aan te trekken. Een goede zaak. Vreemde ogen dwingen vaak. Op het veld hebben we laten zien dat we te goed zijn voor de eerste klasse. Maar Wit-Blauw is te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken. Aan de nieuwe trainers de uitdaging om dat te doorbreken.?

Smit is nog niet weg bij Wit-Blauw. De korfballers moeten nog twee competitiewedstrijd spelen. Een thuiswedstrijd tegen Sparta en een uitduel bij Revival. Smit wil met Wit-Blauw goed afsluiten. ?We hebben nog een doelstelling. We willen ongeslagen kampioen worden. Dat is nog nooit gebeurd bij Wit-Blauw. ?

Jan Jaap Nipius

Afbeelding
Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 28 mrt, 21:57
Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 28 mrt, 19:54
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 28 mrt, 19:45

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.