Afbeelding
Foto: Tennekes

Geslaagde online-uitvoering Dance On Stage RKDOS

· leestijd 1 minuut Sport


(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - In normale tijden organiseert RKDOS ieder jaar Dance On Stage in De Stadsgehoorzaal, maar in coronatijd is alles anders. Dit keer werd gekozen voor een online-uitvoering en dat leidde tot enthousiaste reacties.

Enkele maanden geleden hakte RKDOS de knoop door. Vanwege de coronamaatregelen was er toen geen uitzicht dat Dance On Stage in juni kon doorgaan in De Stadsgehoorzaal.

“Toen hebben we besloten om voor een online-voorstelling te gaan. Elke groep heeft een clip opgenomen op verschillende locaties. Dat hebben we aan elkaar geplakt. Zo ontstond een heel leuke show”, aldus Pauline Diender van RKDOS.

Afgelopen zaterdag werd de show online gezet en konden mensen het resultaat aanschouwen. Op zaterdag bekeken maar liefst 1.200 mensen de show via het YouTube-kanaal van RKDOS. 360 dansers van de dansafdeling van RKDOS deden mee aan de uitvoering.

“Natuurlijk staan we het liefst in de Stadsgehoorzaal, maar het was echt leuk. En de leden konden nu ook zelf naar de uitvoering kijken. We hebben hier met z’n allen veel werk ingestoken, maar het is top dat je dit als vereniging kunt doen, waarbij we natuurlijk wel hopen dat we volgend jaar weer in De Stadsgehoorzaal terecht kunnen.”

De dansafdeling RKDOS kan weer binnen trainen. “Het is heel fijn dat dit weer kan. De leiders en ook de kinderen vonden online via Zoom niet leuk. Eerder konden we trainen bij DOS Kampen, IJVV en bij IJsvereniging Eensgezindheid. Het was heel fijn dat dit kon”, aldus Diender.

Shell We Dance

Drie selectiegroepen van RKDOS deden zaterdag mee aan de onlinewedstrijd Shell We Dance, wat werd opzet als Nederlands kampioenschap. Twee groepen van RKDOS vielen in de prijzen. De oogst bedroeg een tweede en derde plek voor de Kamper gymnastiekvereniging. Dat maakte een mooie zaterdag voor de gymnastiekvereniging uit Kampen helemaal af.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 4 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 16 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 17 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57