Afbeelding
Picasa

Hermien Koers verrast in Venlo

· leestijd 1 minuut Sport

VENLO ? Hermien Koers van Stepteam Selles Kamperzeedijk heeft zaterdag voor een verrassing gezorgd door in Venlo een criterium te winnen.

In Venlo stond de seizoensopening voor steppers op het programma. In samenwerking met de Duitse stepbond stond er een criterium en een estafette op het programma. De jeugd reed 25 minuten. De dames moesten een uur steppen.

Het criterium werd op een zeer technisch parcours gereden. Op de 1450 meter lange wielerbaan zaten een viertal scherpe bochten die de nodigde techniek vereisten. Hermien Koers, Diana Klooster en Alice Klooster reden in de kopgroep. Alice Klooster wist na 35 minuten weg te komen, maar kon de voorsprong niet vasthouden. Ze werd weer ingehaald en achtergelaten.

Hermien Koers en Diana Klooster moesten het toen nog doen voor stepteam Selles Kamperzeedijk.

In de laatste bochten naar de finish toe moest het gebeuren. Hermien Koers zag haar kans en schoot snel als eerste de bocht in. Deze actie bezorgde haar de eerste positie in de eindsprint. Deze eerste positie wist ze tot de finish vol te houden. Diana Klooster was net niet snel genoeg in de eindsprint en viel buiten de prijzen.

Bij de dames junioren wist Josine Akkermans na een sterke race beslag te leggen op de tweede plaats.  Johan Klooster pakte een tweede plaats bij de pupillen. Brian Veltman kwam uit op een vijfde plek bij de veteranen.

Bij de estafette was er een tweede en derde plaats voor de damesteams van Stepteam Selles Kamperzeedijk.

 

 

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.