Jos van der Weerd en Petra Meijer
Jos van der Weerd en Petra Meijer José van den Berg

Weekje wandelen levert fikse cheque voor KWF op

Ingezonden Ingezonden

KAMPEN - Petra Meijer heeft een cheque van 1.268 euro overhandigd aan Jos van der Weerd van het KWF. Door haar eigen opgelegde wandel-challenge, kreeg Petra van diverse sponsoren geld voor iedere door haar gelopen kilometer. In acht dagen liep zij uiteindelijk 145 kilometer. Goed voor een fikse cheque voor het KWF. ‘Gestimuleerd door sponsorgelden en de lieve, positieve berichtjes, heb ik mijn doel behaald’, aldus Petra.

De overhandiging van de cheque vond plaats bij Lemka (Leven met Kanker). Lemka heeft een inloophuis in Kampen. Hier kunnen mensen die te maken hebben met kanker terecht voor een luisterend oor. Ook worden er diverse activiteiten aangeboden. Vanwege Corona was het inloophuis tijdelijk gesloten, maar nu er door de versoepelingen weer meer mogelijk is, heeft het bestuur besloten dat de activiteiten weer worden opgestart. Op de dinsdagmiddag is er elke week om 13.30 uur een les stoelyoga. Op de vrijdagochtend is er de ene week om 09.30 uur schilderen en de andere week om 10.00 uur een koffie inloop ochtend. Deze activiteiten bieden ontspanning en handvaten om de moeilijke tijden het hoofd te bieden. U bent van harte welkom tijdens deze activiteiten.

Het inloophuis wordt gedragen door vrijwilligers, die allen ervaringsdeskundigen zijn. Mensen die weten wat er op je afkomt en die hebben ervaren wat kanker met je doet. Lemka biedt dan ook in eerste instantie een luisterend oor en de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen. Veelal betekent dat herkenning en erkenning van de eigen situatie. Natuurlijk komen er ook moeilijke en pijnlijke zaken aan bod; daar is bij Lemka alle ruimte voor. Meer weten? Kijk op www.lemka.nl.

Voorzitter Theo Rietkerk van Go-Ahead noemde de handelswijze van Jubbega 'kwalijk'
KNVB fluit Jubbega terug: competitie dient uitgespeeld te worden Sport 21 uur geleden
Afbeelding
Zalk geef zich niet zomaar gewonnen in Lemele Sport 22 apr, 22:15
Afbeelding
Burgers gezocht die samen een boerderij op willen richten (3 foto's) 3 foto's instagram 22 apr, 13:21