DOS toont mentale weerbaarheid in tweede helft

KAMPEN ? DOS Kampen heeft zaterdag met 3-2 gewonnen van FC Horst door in de tweede helft mentale weerbaarheid te tonen. De vorige week beslechte degradatie hakt er in bij de Kampenaren en ook de 0-2 ruststand was weinig florissant. Maar dat was na rust niet meer af te zien aan het spel dat bij vlagen heel aardig was.

De Kampenaren waren toen veruit dominant. Tegen een Horst dat om onbegrijpelijke redenen ? deze ploeg vecht nog tegen degradatie ? defensief wisselde en achteruit ging voetballen.

De bezoekers kwamen al in de 4e minuut op voorsprong door een doelpunt van Sini Ilic na een onnodig door DOS weggegeven corner. De 2-0 van Welles  was de bekroning van een mooie aanval. DOS voetbalde ook wat mogelijkheden bij elkaar maar de voorsprong van Horst was verdiend op basis van een licht overwicht.

Jord van der Weerd verkleinde in de 52e minuut de marge (1-2) en dat was een opmars naar meer. DOS ging de wedstrijd dicteren en kreeg loon naar werken in de 76e minuut. Een vrije trap kwam terecht bij Jorian Wellenberg,  die een mooie passeeractie in huis had. Zijn inzet werd nog licht getoucheerd door Van der Weerd 2-2. Een prachtige soloactie van Jorik Schuur ? hij passeerde vanaf de middellijn een aantal Horst-spelers en ronde zelf bekwaam af ? betekende Kamper winst.

Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 18 uur geleden
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 20 uur geleden
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 23 uur geleden