Zalk niet slagvaardig

ZWOLLE ? Zalk kreeg zaterdag de meeste kansen in het duel tegen CSV '28 , maar verloor wel met 3-1. ?Van die kansen moeten er zeker drie in. Dan was het gelijk geworden. CSV was wel slagvaardig. Daardoor verlies je deze wedstrijd?, aldus Zalk-trainer Jan Hooisma.

Zalk begon niet goed aan de wedstrijd. CSV was gretig in het eerste kwartier. De Zwolse ploeg kwam in deze periode op voorsprong uit een corner. ?Iedereen stond te kijken. CSV was slagvaardiger. We waren in deze fase niet scherp?, aldus Hooisma.

Daarna nam Zalk het initiatief over. De ploeg kreeg goede kansen. Een keer stond de paal succes van Zalk in de weg. In de rust drukte Hooisma zijn ploeg op het hart om in de tweede helft wel scherp te beginnen. Dat deed zijn ploeg, maar in de 50ste minuut viel de 2-0. Zalk ging op zoek naar de aansluitingstreffer, maar toen de 3-0 viel, was de wedstrijd definitief gespeeld. Vlak voor tijd maakte Aart Schreuder de enige treffer van Zalk.

Hooisma nam zijn spelers niets kwalijk. ?De jongens hebben het echt geprobeerd. We hebben niets meer om voor te spelen, maar ze hebben honderd procent gegeven om een goed resultaat te behalen.?