Afbeelding

Gemeente gevoelig voor onvrede 's-Heerenbroek: Trainingsveld aangepakt

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

'S-HEERENBROEK ? De gemeente Kampen gaat het trainingsveld van VV 's-Heerenbroek renoveren. Begin mei wordt de toplaag aangepakt. Deze boodschap had wethouder Geert Meijering woensdagavond voor de club.
Meijering was bij de voetbalclub op uitnodiging van het D1-team van 's-Heerenbroek. De afgelopen maanden veranderde het trainingsveld van 's-Heerenbroek regelmatig in een modderbad. Het bracht het jeugdteam er toe om iets ludieks op poten te zetten. Op Goede Vrijdag gingen spelers naar het trainingsveld met allerlei water gerelateerde spulletjes, zoals snorkels en luchtbedden. Dat leverde fraaie plaatjes op. De foto's werden gebundeld in een boek, vergezeld van leuke persoonlijke brieven van de meeste spelers.

's-Heerenbroek

's-Heerenbroek
Woensdag is het boek overhandigd aan de wethouder. Daarbij sprak Arian Kragt, leider van D1 en initiatiefnemer van de actie, nogmaals zijn zorgen uit. ?Als het tot 16.00 uur niet droog is, kun je niet trainen. De afgelopen maanden is dat zo'n tien keer gebeurd.?

Het jeugdteam zette de actie op poten om aandacht te vragen voor het probleem. En dat is gelukt. ?De boodschap is behoorlijk duidelijk. Goed gedaan jongens?, aldus de wethouder, die vervolgens duidelijk maakte dat er een oplossing voor handen is. Doordat de renovatie van een veld bij VV Kampen goedkoper is uitgevallen, is er geld over om aan de slag te gaan bij 's-Heerenbroek. ?We gaan de toplaag aanpakken. Dan zijn de grootste problemen van de baan.?

's-Heerenbroek-voorzitter Piet van der Sluis heeft daar twijfels over. Hij stelde nog voor om een tweedehands kunstgrasveld aan te leggen in 's-Heerenbroek. ?Dat klinkt wel goed, maar ik heb geen geld?, reageerde Meijering.?' Bij dit plan ben je nog tienduizenden euro's kwijt en ik moet nog 95.000 euro bezuinigen op mijn begroting. Ik wil hier serieus naar kijken, maar wil absoluut geen valse hoop wekken.?

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00