Afbeelding

deltaWonen akkoord met onafhankelijk onderzoek naar herbestemming schoolgebouw

Cultuur

(door Nick de Vries)
KAMPEN - deltaWonen heeft de Stichting Stadsherstel voorgesteld om een onafhankelijk onderzoek te laten doen naar de eventuele herbestemming van het schoolgebouw van de Van Heutszkazerne. Dat is de uitkomst van de informatieavond afgelopen dinsdag op het gemeentehuis in Kampen waar deltaWonen haar plannen voor de sloop nader toelichtte.

DeltaWonen wil het gebouw slopen en op de locatie vijf woningen neerzetten met één gemeenschappelijke binnentuin. Deze binnentuin wordt openbaar toegankelijk. De meeste afgezanten van politieke partijen waren kritisch over de plannen en ook de Stichting Stadsherstel kon zich er niet in vinden.
Uiteindelijk stemde deltaWonen in met een voorstel dat Stichting Stadsherstel al enkele malen deed: een onafhankelijk onderzoek naar de herbestemming van het gebouw. Mocht daaruit blijken dat herbestemming niet financieel aanvaardbaar is, dan wil deltaWonen alsnog overgaan tot sloop.

Annie van 't Zand van de Stichting Stadsherstel Kampen zegt dat Stadsherstel het voorstel in overweging neemt. "deltaWonen stelde een aantal voorwaarden aan het onderzoek en we willen deze eerst goed in kaart brengen, voordat we een besluit nemen. In de loop van de week volgt dat."

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00